Raportul IML în cazul poloistului de la Dinamo decedat la 23 de ani

Andrei Drăghici, poloistul de la Dinamo București care a decedat sâmbătă, în timpul unei partide cu Rapid, suferea de o malformație la inimă, se arată în raportul specialiștilor de la IML.

Andrei Drăghici, în vârstă de 23 de ani, a murit după ce le-a spus colegilor că se simte rău. Tânărul sportiv nu a mai putut fi salvat de medicii aflați la bazin, care au depus eforturi disperate timp de aproximativ o oră.

Andrei Drăghici a fost supus necropsiei de medicii de la IML care au constatat că acesta suferea de defect septal atrial, o malformație congenitală a inimii, care este caracterizată printr-o comunicare anormală între cele două atrii la nivelul septului interatrial, potrivit romedic.ro.

Este cea mai comună boală congenitală a inimii, iar printre simptome se numără palpitații, scăderea capacității de efort, oboseală sau infecții pulmonare. Defectul septal atrial este prezent de la naștere, dar pacienții rămân, de cele mai multe ori,asimptomatici până în jurul vârstei de 30-35 de ani. Apariția boliii este legată de o predispoziție genetică, scrie csid.ro.

Sursa foto: facebook