Raportul Rosia Montana, trimis la Parchetul General

Raportul despre Rosia Montana, intocmit de comisia parlamentara, a fost trimis la Parchetul General, fiind reclamate o serie de aspecte ilegale incluse in document.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a anuntat ca raportul comisiei speciale a fost trimis la Parchet, aceasta informatie fiind facuta publica in urma cu putin timp.

Din primele informatii reiese ca au fost identificate mai multe aspecte ilegale cuprinse in raportul Rosia Montana, printre acestea numarandu-se si transferul licentei de exploatare catre firma Gabriel Resources sau absenta garantiilor de mediu pentru Rosia Montana.

La audierile privind proiectul minier Rosia Montana, s-a specificat faptul ca in situatia in care vor fi sesizate elemente ilegale, atunci vor fi sesizate autoritatile.

Comisia parlamentara pentru Rosia Montana a propus raport de respingere pentru proiectul de lege privind unele masuri aferente exploatarii minereurilor auro-argentifere din perimetrul Rosia Montana si stimularea si facilitarea dezvoltarii activitatilor miniere in Romania.

Comisia parlamentara speciala a respins, in 11 noiembrie, cu 17 voturi “pentru” si doua abtineri, proiectul Guvernului privind exploatarea miniera de la Rosia Montana.