Raportul TVR a fost respins de Parlament. Conducerea televiziunii publice va fi demisa

Puterea si Opozitia s-au contrat in Senat pe reducerea TVA-ului pentru lapte, legume si fructe

Raportul TVR a fost respins, marti dupa amiaza, de membrii celor doua camere reunite ale Parlamentului. Astfel, conducerea TVR va fi demisa in urma acestui vot de blam pe care l-au dat parlamentarii raportului TVR.

Cu cateva ore in urma, Claudiu Saftoiu, directorul TVR, si-a prezentat demisia, insa i-a rugat pe parlamentari sa acorde un vot pozitiv raportului TVR pe anul 2012, si sa-i pastreze in functie pe actualii membrii ai Consiliului de Administratie al Televiziunii Romane. 

Parlamentarii au respins raportul de activitate pe 2012 cu 21 de voturi “pentru”, 10 abtineri si 262 de voturi “impotriva”. 

In aceste conditii, intreaga conducere a Televiziunii Romane va fi demisa, iar printre numele vehiculate de a prelua postul de director al televiziunii publice se afla cele ale lui Rares Bogdan, Eugenia Voda, Lucia Hossu-Longin, Valentin Nicolau sau Victor Ciutacu.

Grupurile parlamentare, Guvernul, Presedintia si angajatii TVR trebuie sa faca nominalizari pentru un nou consiliu de administratie, format din 13 membri, iar acesta trebuie validat de Parlament in sedinta comuna ale celor doua camere. Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, le-a cerut celor doua comisii de Cultura sa faca nominalizarile pentru functia de presedinte-director general al TVR pana pe 17 decembrie.

Sursa foto: realitatea.net