RAR: Numarul masinilor furate a crescut in ultimii ani

In 2013, Registrul Auto Roman (RAR) a depistat 64 de autovehicule furate, comparativ cu 53 de autovehicule in 2012 si 38 de autovehicule in 2011, potrivit datelor prezentate de seful Departamentului de omologari individuale al RAR, Cristian Bucur.

Totodata, numarul cazurilor de autovehicule depistate cu elemente de identificare neconforme a scazut la 950 in 2013, comparativ cu 1.793 (2011) si 1.372 (2012).

RAR asigura certificarea autenticitatii pentru vehiculele inmatriculate in alt stat in vederea inmatricularii in Romania si pentru vehiculele deja inmatriculate in Romania care sunt vandute.

RAR verifica daca elementele de identificare sunt originale, daca formularul de inmatriculare anterioara este autentic si daca autovehiculul figureaza ca dat in urmarire pe plan international, ca fiind furat.

Citeste si: FAMILIA PREZIDENTIALA CONDUCE MASINI FURATE

In functie de tara de origine a vehiculelor furate, 30% provin din Romania, 22% din Italia, 19% din Germania, 10% din Ungaria, 6% din Franta, 3% din Austria. Pe marci, cele mai multe autovehicule furate sunt BMW — 25%, Volkswagen — 19%, Opel — 8%.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand cumperi o masina second hand

Potrivit RAR, poti minimiza riscurile unei fraude daca discuti direct cu detinatorul masinii, titularul unui document original de inmatriculare, daca te deplasezi impreuna cu acesta la RAR si finalizezi tranzactia dupa obtinerea documentelor specifice, daca apelezi la diagnosticarea masinii si daca soliciti doua chei originale ale autovehiculului.

Sursa foto: masini.ro