RAR si ITP mai ieftine la Ploiesti ca la Bucuresti. Preturi

Potrivit RAROM Bucuresti, suma care se plateste in cazul autovehiculului adus din strainatate, in afara de taxa de poluare, care se stabileste individual, este de aproximativ 700 de lei. In Ploiesti, insa, costul pentru omologarea unei masini aduse din strainatate incepe de la 400 de lei.

Cei care isi aduc masina din strainatate trebuie sa o inmatriculeze in circulatie. Pentru a o putea inmatricula trebuie sa mearga in prealabil la Regia Autonoma a Registrul Auto Roman (RAROM), pentru obtinerea cartii de identitate. “In ceea ce priveste omologarea individuala, certificarea autenticitatii si inspectia tehnica periodica, acestea vor fi efectuate la RAR in vederea obtinerii Cartii de Identitate a Vehiculului, dupa ce in prealabil s-a facut o programare la numerele de telefon afisate pe site-ul institutiei”, a spus Lorena Buhnici, purtatorul de cuvant al RAROM, pentru rtv.net.

“De asemenea, proaspatul proprietar va trebui sa se prezinte cu autovehiculul si cu toate actele. Costul aproximativ in cazul unui autoturism adus din strainatate este de 680 de lei, pretul de obtinere al cartii de identitate a autovehiculului”, a precizat Lorena Buhnici.

Omologare mai ieftina la Ploiesti

Obtinerea cartii de identitate a masinii la Ploiesti pare sa fie mult mai ieftina, chiar daca RAR Bucuresti sustine ca tarifele percepute sunt aceleasi in toate reprezentantele. “Costul pentru efectuarea RAR-ului in unitatea noastra variaza intre 400 si 800 de lei. Tariful minim este aplicat in cazul autovehiculelor aduse din strainatate, de dupa anul 1997, si care sa aiba numere de omologare europeana. in general, mai toate autoturismele dupa acest an indeplinesc conditia si se incadreaza pentru tariful mai mic”, ne-a spus Ramnean Claudiu, inginer in cadrul RAR Ploiesti.

“De asemenea, proprietarul nu trebuie sa fie din localitatea unde isi omologheaza masina. Proprietarul nu trebuie sa fie neaparat din Prahova. Poate fi de oriunde din România. Pentru omologarea unei masini din alt oras va trebui insa aprobarea sefului de reprezentanta”, a specificat Ramnean Claudiu.

ITP la jumatate de pret

Verificarea periodica intr-o unitate autorizata de catre RAR, in Bucuresti costa, potrivit Lorenei Buhnici, 160 de lei.

Citeste articolul integral pe site-ul rtv.net.