RARES BOGDAN, dupa audierea la DNA: Am LAMURIT lucrurile

Jurnalistul RARES BOGDAN s-a prezentat joi la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), unde a anuntat ca a dat in judecata postul de televiziune Romania TV si a precizat ca nu a discutat cu MARIAN VANGHELIE despre vreun dosar iar cu presedintele KLAUS IOHANNIS s-a intalnit numai in luna ianuarie a acestui an.

UPDATE 16.53: Jurnalistul RARES BOGDAN a declarat la iesirea din sediul DNA ca a stat de vorba cu procurorii si ca le-a explicat care este situatia in ceea ce priveste aparitia numelui sau in dosarul lui MARIAN VANGHELIE, adaugand faptul ca “a fost o discutie extrem de buna” si ca “a lamurit lucrurile”.

“Oamenii au foarte amabili. Am stat de vorba de la ora 15.30 pana acum. A fost o discutie extrem de buna. Am lamurit lucrurile (…) Domnul Ghita trebuie sa aiba grija de modul in care devalizeaza bugetul public (…) In situatia in care este Marian Vanghelie, astazi, nu o sa zic «sa iti fie rusine Marian Vanghelie». Asta e, a folosit numele, el e mai teribilist”, a declarat RARES BOGDAN.

Intrebat daca MARIAN VANGHELIE l-a sunat, juralistul a negat. “Nu. Este o inventie a lui Sebastian Ghita, facuta la colt de strada. Nu exista acea mizerie cu 350.000 de euro. Va spun un singur lucru, sa ii sustinem pe oamenii astia sa curete Romania, pentru ca, altfel, nu mai are nimeni incredere in Romania”, a mai spus RARES BOGDAN.

RARES BOGDAN a mai declarat ca ceea ce l-a apropiat de MARIAN VANGHELIE a fost dorinta comuna de a face sa plece de la putere cuplul Ponta-Ghita sic a jumatate din discutiile pe care le avea cu edilul la telefon erau injuraturi la adresa acestora.

“Eu si Vanghelie facem parte din culturi diferite, dar ne-a apropiat un singur lucru: sa facem sa plece de la putere cuplul Ponta-Ghita. Eu vorbeam cu Vanghelie, jumatate din conversatii erau injuraturi la Ponta si la Ghita, la modul in care devalizeaza bugetul public. Ma intalneam des cu el, pentru ca speram sa isi faca cat mai repede partidul, sa il dea jos pe Ponta”, a spus RARES BOGDAN.

”Nu am vorbit niciodata despre asa ceva (despre vreun dosar — n.r.). M-am intalnit cu Marian Vanghelie ca si cu multi politicieni, dar nu am vorbit despre asa ceva. (…) Am dat in judecata Romania TV. (…) Credeti ca Vanghelie mai trebuie sa fie dat in judecata si de unul care cunoaste? Nu dau in oameni care au deja probleme niciodata. (…) Cum sa cer asa ceva (favoruri pentru Marian Vanghelie de la presedintele Iohannis — n.r.)? Cine il cunoaste pr Klaus Iohannis … credeti ca s-ar putea duce cineva cu asa ceva? Doar la emisiune, pe 22 ianuarie, m-am intalnit cu Klaus Iohannis. Am stat de vorba cu dansul cinci minute inainte si cinci dupa, poate sapte minute inainte si sapte dupa, cu 20 de oameni de fata. Nu am fost la Palatul Cotroceni. Ma bucur enorm ca e presedinte, pentru ca altfel Romania era intr-o situatie extrem de complicata. Ma bucur ca oamenii astia din spatele meu fac curatenie”, a spus RARES BOGDAN in fata sediului DNA.

Citeste si: IOHANNIS a fost intrebat daca RARES BOGDAN a intervenit la el pentru VANGHELIE: “Asta a fost gluma din aceasta seara”

Primarul Sectorului 5, MARIAN VANGHELIE, a fost interceptat de procurorii DNA in timp ce ii spunea unei persoane apropiate ca poate interveni la Klaus Iohannis, prin intermediul unui realizator TV, pentru a-l ajuta cu dosarul penal, sustinand ca presedintele are nevoie de el sa faca majoritatea in Senat.

Potrivit unor surse judiciare, informatia apare in referatul prin care procurorii DNA au solicitat judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie arestarea preventiva a lui MARIAN VANGHELIE.

Citeste si: MARIAN VANGHELIE, primul MESAJ pe Facebook din AREST

“(…) inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a inteles, in incercarea sa de a o determina pe o persoana sa dea declaratii favorabile acestuia, sa o convinga pe aceasta de faptul ca are capacitatea ca, prin intermediul jurnalistului Rares Bogdan, sa exercite presiuni asupra presedintelui tarii, presiuni care, in aprecierea inculpatului, ar avea aptitudinea de a influenta cercetarile in prezenta cauza”, se arata in referat.

Sursa foto: ampress.ro