Rares Bogdan: Presedintele si-a uitat in studio dosarul rosu cu documentele privind ofiterul acoperit. L-am sunat pe aghiotant

Realizatorul Rares Bogdan a declarat, intr-un interviu pentru Ziarul de Cluj, ca presedintele Traian Basescu si-a uitat in studioul televiziunii Realitatea TV dosarul rosu in care avea mai multe documente pe care le-a prezentat in emisiunea in care a dezvaluit ca Victor Ponta ca a fost ofiter acoperit al SIE.

“Va dau o informatie in exclusivitate: presedintele si-a uitat in studioul Realitatea file din dosarul rosu in care a adus documentele pe care le-ati vazut in direct. Nu le-am citit, l-am sunat pe aghiotant, pe la 1:00 noaptea, si i le-a dat. Traian Basescu mi-a mai spus dupa emisiune ca se simte usurat”, a raspuns Rares Bogdan.

Realizatorul TV a mai aratat ca nu a stiut  daca Traian Basescu va prezenta sau nu in emisiune dezvaluirile legate de colaborarea lui Victor Ponta cu SIE.

“(…) pe parcursul emisiunii, a spus ca va face dezvaluirea cu sase zile inainte de primul tur al prezidentialelor. Mi-a spus apoi ca i-a placut subiectul despre starea economica a Romaniei si ca am afirmat ca iubesc Romania. Am ramas si eu surprins cand, pe o pauza publicitara, i-a spus aghiotantului ‘Du-te si adu de pe biroul mic dosarul rosu!’. Acelasi aghiotant mai fusese trimis inainte sa aduca un dosar despre perimetrele Lukoil”, a explicat Rares Bogdan.

CITESTE SI: Melescanu: Orice deconspirare a unui ofiter acoperit determina o renalizare a tuturor cazurilor 

Intrebat daca regreta ca nu a mai apucat sa-i adresezi vreo intrebare, Rares Bogdan a raspuns: “Mai aveam o intrebare de pus pe final, care ar fi sunat asa: „Va e teama ca veti avea de-a face cu Directia Nationala Anticoruptie, daca Victor Ponta va iesi presedinte?”. N-am mai apucat sa o spun pentru ca s-a grabit si am incheiat emisiunea cu 10 minute mai repede decât planuisem.

“Am studiat azi noapte pana la 4:00 legislatia si, din cate mi-am dat seama, daca el a fost ofiter acoperit, potrivit legii, ar putea fi tras la raspundere doar daca ar fi semnat ca procuror un document prin care sa afirme ca nu este ofiter acoperit”, a mai spus jurnalistul.

Intrebat daca Ponta va avea de castigat electoral sau va avea de pierdu, jurnalistul a raspuns: “Va pierde doar daca opozitia va sti sa fructifice noul context creat. Dupa primele reactii, mi se pare ca opozitia a iesit mai prost decat Ponta”.

Citeste si: BASESCU: LEGEA SIE NU LE INTERZICE FOSTILOR OFITERI SA SPUNA CA AU LUCRAT LA SIE

In acest moment lucrurile nu sunt lamurite daca Ponta a fost sau nu a fost ofiter acoperit al SIE. Poate face vreo institutie a statului lumina in acest caz, vom afla vreodata adevarul?

Nu pot face decât comisiile parlamentare de control al serviciilor de informatii. Personal, cred ca nu vom sti niciodata daca Ponta a fost sau nu ofiter acoperit.