Rares Buglea, consilierul care a propus sterilizarea femeilor rrome, a fost amendat cu 8000 lei

Rares Buglea, consilier local in CL Alba Iulia a avut o idee care credea ca va revolutiona Romania, insa nu a facut decat sa il coste o amenda substantiala. Pentru ca a avut curajul sa propuna pe Facebook sterilizarea femeilor de etnie rroma, CNCD a decis ca Buglea sa fie amendat cu 8000 lei pentru discriminare.

Toti membrii Colegiului director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii au apreciat ca fapta lui Buglea constituie discriminare, iar decizia privind amendarea a fost luata cu sapte voturi “pentru” si unul “impotriva”.

Colegiul CNCD a solutionat petitia ca urmare a declinarii competentei, prin rezolutia din 14 ocombrie, a Parchetului de pe langa Tribunalul Alba, in care s-a dispus neinceperea urmarii penale impotriva lui Rares Buglea, intrucat nu se intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni.

Rares Buglea a postat pe contul sau de Facebook un comentariu in care vorbea despre educatia sexuala a membrilor etniei rrome, dar si despre sterilizarea femeilor rrome.

“Am introdus noi apa in tiganime… (apropo, cand intrebi pe cineva de acolo unde locuieste mai nou nu zice tiganime, zice langa Dedeman:) ) Ei, bine, dragii mei, acolo s-a introdus apa si un strat subtire de pavele (asa de dragul votului) dar este total insuficient! In loc de apa va fi enorm de greu sa introducem mentalitatea si educatia acolo si mai ales zic eu, educatia sexuala…. stiu ca falsii umanisti ma vor critica aspru, dar sustin in continuare sterilizarea femeii rrome, daca dupa prima nastere la ancheta sociala se dovedeste ca nu are conditii, si nici intentia de a creste primul prunc in conditii cat de cat umane!”, sustinea Buglea in postarea sa din luna februarie.

Consilierul local mai nota ca femeia rroma nu ar mai trebui lasata sa nasca al doilea sau al cincilea copil, iar “statul sa plateasca ajutoare sociale”.