RARES MANESCU a obtinut noi FONDURI EUROPENE pentru REABILITAREA TERMICA din SECTORUL 6

RARES MANESCU, Primarul SECTORULUI 6, s-a intalnit ieri, 23 septembrie 2015, cu doamna CORINA CRETU, Comisarul European pentru Politica Regionala. La intalnirea de lucru ce a avut loc la sediul Comisiei Europene a participat si deputatul RAZVAN MIRONESCU, Coordonator al Comisiei pentru Fonduri Europene a Partidului National Liberal (PNL).

Discutiile s-au axat pe continutul tehnic al liniei de finantare dedicata cresterii eficientei energetice a cladirilor. Principalul document de lucru – Ghidul Solicitantului aferent Programului Operational Regional 2014-2020, Axa Prioritara 3, domeniul de interventie 3.1 – Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice si in sectorul locuintelor– este in procedura de consultare publica si acum este momentul cand potentialele problemele pot fi corijate.

CITESTE SI: INTREVEDERE INTRE RARES MANESCU SI O DELEGATIE DIN SUA CU SCOPUL DEZVOLTARII UNOR PROIECTE SOCIALE

Reprezentantii SECTORULUI 6 doresc sa utilizeze cat mai bine banii europeni care sunt pusi la dispozitie Romaniei in proiectele de REABILITARE TERMICA a blocurilor de locuinte si a unitatilor scolare. Cei doi au subliniat faptul ca, pentru administratia locala a SECTORULUI 6, REABILITAREA TERMICA si cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte, precum si imbunatatirea performantei energetice a cladirilor publice din sector (scoli , gradinite, crese) sunt obiective strategice care se bucura, in acelasi timp, de sprijinul larg al comunitatii locale.

Maximizarea utilizarii banilor europeni inseamna enorm pentru bugetul local care, astfel, poate fi degrevat de una dintre cele mai mari presiuni la acest moment. O alta dorinta a reprezentantilor SECTORULUI 6 este o derulare mai rapida a procedurilor birocratice aferente pregatirii, aprobarii si derularii proiectelor locale de REABILITARE TERMICA a blocurilor de locuinte si de imbunatatire a performantei energetice a cladirilor publice.

CITESTE SI: ROMANI PENTRU ROMANI”​, UN PROIECT DE SUFLET AL PRIMARULUI RARES MANESCU

In acelasi context au fost abordate si problemele legate de contributia asociatiilor de proprietari – pentru care s-au adus argumente in favoarea unui procent cat mai redus si criteriile de eligibilitate ale proiectelor – pentru care uneori, cerintele birocratice pot deveni o piedica de netrecut si nu un sprijin.

Reprezentantii comunitatii locale din SECTORUL 6 considera intalnirea avuta la Comisia Europeana (CE) ca fiind un real succes si isi exprima convingerea ca vor avea in persoana doamnei Comisar European, CORINA CRETU, un partener important in implementarea acestei axe din viitorul program operational. Realizarea acestor investitii din FONDURI EUROPENE va contribui la cresterea calitatii vietii locuitorilor SECTORULUI 6 si, in acelasi timp, va aduce economii importante la bugetul local.

Sursa foto: mondo news