RARES MANESCU a PREMIAT laureatii OLIMPIADELOR SCOLARE din Sectorul 6 in cadrul proiectului „Educatie – Excelenta pentru Viitor”

Primarul Sectorului 6, RARES MANESCU, a oferit premii si diplome de excelenta pentru elevii din Sectorul 6, laureati ai olimpiadelor scolare, faza nationala  in cadrul proiectului Premiile „Educatie – Excelenta pentru Viitor, se arata intr-un comunicat remis presei. 

Evenimentul a avut loc la sediul central al Bibliotecii Centrale Universitare Carol I, partener in cadrul proiectului, joi, 4 iunie 2015. 

Sub deviza “Educatia este pasaportul nostru pentru viitor, intrucat ziua de maine apartine celor care invata astazi”,11 elevi au fost felicitati si 9 dascali care i-au indrumat pe drumul performantei, au primit la randul lor, diplome si premii”, se arata in comunicat. 

Copiii au reprezentat cu mandrie unitatile de invatamant din care provin, care le-au inspirat lupta pentru performanta si motivul pentru care au primit recunoasterea comunitatii Sectorului 6.

”Scoala Gimnaziala nr. 59 a fost aplaudata deoarece elevul Ciumara Serban (clasa a VI-a) a reusit sa obtina locul II la olimpiada de Matematica.

Catrina Adriana Larisa (clasa a XI-a), Georgescu Alexandra Mihaela (clasa a XII-a), Popescu Madalina Florentina (clasa a XII-a) – eleve la Colegiul National “Elena Cuza” au luat locul I la Olimpiada Animatorilor.

Liceul Teoretic „Eugen Lovinescu”, reprezentat de Barboi Sergiu (student acum la Facultatea de Limbi Straine), Idu Andreea (clasa a XII-a) si Orodel Daniela Ioana (clasa a XI-a),  s-a mandrit cu medalii de argint la Olimpiada de Limba Portugheza.

Ultimii, dar nu cei din urma, au fost 4 copii minunati de la Scoala Gimnaziala Speciala pentru Deficienti de Auz “Sfanta Maria”. Despre acesti copii se vorbeste de cele mai multe ori ca parte a unui grup vulnerabil, dar ei au dovedit ca deficienta nu este un impediment pentru performanta scolara. Dena Maria Andreea, eleva in clasa a VIII-a, a obtinut locul I la Olimpiada de Limba si Literatura Romana, Mehedintu Mihaela Sorina, eleva in clasa a VIII-a, a obtinut locul I la Olimpiada de Matematica, Braniste Florentina eleva in clasa a VIII-a, a obtinut locul I la Olimpiada de Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor (TIC), iar Mihai Ionel Catalin elev in clasa a VIII-a, a obtinut locul I la Olimpiada de Educatie plastica. Acesti copii care au invatat sa isi organizeze timpul, sa faca fata unei competitii, au invatat ce inseamna efortul, disciplina,  perseverenta, rabdarea si responsabilitatea. 

La evenimentul desfasurat intr-un cadru festiv, au participat parintii si membrii marcanti ai comunitatii si ai mediului universitar.

Cu acest prilej, primarul sectorului 6, RARES SERBAN MANSESCU, prezent la eveniment, ne-a marturisit ca “astfel de initiative vor continua, deoarece viitorul nostru sta in mana copiilor nostri, iar eforturile lor nu trebuie sa treaca neobservate. Premierea de astazi are menirea de a le intari convingerea ca drumul pe care au pornit este drumul spre excelenta”.

”Cel mai nou proiect al Primariei Sectorului 6  – „Educatie – Excelenta pentru Viitor”, prevede stimularea copiilor cu performante scolare inalte sau care au interes si aptitudini deosebite in domeniul stiintific, etnic, cultural-artistic, civic, precum si cei care au obtinut rezultate deosebite la olimpiadele nationale. Initiativa are ca scop promovarea educatiei ca valoare fundamentala a societatii”, se mai arata in comunicat. 

Sursa foto www.primarie6.ro