RARES MANESCU: Activitatile desfasurate la centrul „Harap-Alb” ofera copiilor posibilitatea de a-si insusi deprinderi de viata

In zori de zi, de luni pana vineri, holurile Centrului Social Multifunctional HARAP-ALB din SECTORUL 6 sunt animate de 300 de prichindei cu varste cuprinse intre 1 si 4 ani, care isi spun ”buna dimineata” cu glasuri zglobii.

Venit in intampinarea parintilor, pentru a-si putea continua actvitatea, dar si a celor mici pentru a-si face noi prieteni, dar si pentru acumularea de noi achizitii in vederea unei dezvoltari armonioase, Centrul Social Multifunctional HARAP-ALB, situat in carierul Militari, ofera o gama variata de servicii.

„Activitatile desfasurate in cadrul centrului ofera copiilor posibilitatea de a-si insusi deprinderi de viata specifice varstei, dar si stimularea capacitatilor cognitive si emotionale, in scopul dezvoltarii lor. O noutate menita sa atraga atentia micutilor asupra minunilor naturii o reprezinta un terrarium modern, instalat pe acoperisul centrului, unde zilnic micii vizitatori pot ingriji plantele, dornici sa se destinda si sa invete lucruri noi”, a declarat primarul RARES MANESCU.

In cadrul Centrului Social Multifunctional HARAP-ALB exista si un serviciu de tip call center accesibil la numarul de telefon gratuit 0800.824.453, care functioneaza in intervalul orar 08.00 – 16.00 si ofera consiliere psihologica la nivelul Capitalei tuturor persoanelor care au nevoie de indrumare si suport emotional, facand posibile interventii rapide in cazul unor situatii urgente. Persoanelor care apeleaza li se ofera posibilitatea unei programari la cabinetul de consiliere psihologica ce functioneaza in cadrul centrului.

CITESTE SI: PROIECTUL DE MODERNIZARE A CENTRULUI SOCIAL HARAP ALB, INITIAT DE RARES MANESCU, RECUNOSCUT CA BUNA PRACTICA LA “CARAVANA POR 2014-2020”

Abordarea multidisciplinara si oferirea unui pachet de servicii individualizat pentru cei aflati in nevoie s-au dovedit instrumente eficiente de abordare a cazurilor sociale din comunitate. Beneficiarii sunt astfel incurajati sa preia initiativa asupra vietii lor, pentru a depasi, acolo unde este cazul, situatia dificila in care se afla, in vederea reducerii nevoii de a accesa servicii sociale.

Modernizat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordate prin Regio-Programul Operational Regional 2007 – 2013, axa prioritara 3 “Imbunatatirea infrastructurii sociale”, domeniul major de interventie 3.2, destinat “Reabilitarii/modernizarii/dezvoltarii si echiparii infrastructurii serviciilor sociale”, centrul a primit de la inceput o destinatie multipla, functionand in principal ca serviciu de ingrijire timpurie a copiilor din comunitate, iar printre rezultate se estimeaza ca 6.000 de persoane adulte vor primi servicii de consiliere si reintegrare sociala oferite in cadrul centrului. In plus, 1.920 parinti vor beneficia anual de terapie de grup si cursuri gratuite.

Extinderea serviciilor sociale la nivelul comunitatii SECTORULUI 6 pune in aplicare principiile si obiectivele propuse in Strategia elaborata de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) SECTOR 6 care, prin sistemul de servicii integrate pe care il implementeaza in interesul comunitatii, ofera o serie de structuri si servicii ce au ca scop nu doar combaterea efectelor, dar si eradicarea cauzelor care conduc la situatii de risc.

Servicii precum: consiliere psihologica, integrare sociala, reteaua de babysitters, promovarea imbatranirii active (protectia persoanelor varstnice), oferirea de oportunitati de incluziune sociala persoanelor cu dizabilitati, incurajarea persoanelor apte de munca sa-si gaseasca un loc de munca stabil fie prin cursuri de calificare, fie prin oferirea posibilitatii de a  presta activitati in folosul comunitatii prin intermediul SocialXChange, toate vin in intampinarea nevoilor complexe ale cetatenilor.

Sursa foto: primarie6