Rares Manescu are solutia pentru chiriasii ANL Brancusi

Vineri, in sala de sedinte a Consiliului Local al Sectorului 6, ar fi trebuit sa aiba loc o dezbatere in privinta situatiei chiriasilor cartierului ANL – Brancusi. Desi Primarul Cristian Poteras a initiat aceasta dezbatere si a anuntat-o cu cateva zile inainte, la ora stabilita, usile Primariei erau inchise.

Numerosii locatari al celui mai mare cartier ANL din tara, dornici sa discute cu autoritatile modalitatile prin care se pot cumpara locuintele lor, au facut drumul degeaba, pentru ca nimeni nu s-a gandit sa-i anunte ca dezbaterea de astazi a fost anulata.

Principala doleanta a oamenilor este legata de imposibilitatea accesarii unor credite pentru achizitionarea locuintelor in care acum stau cu chirie. Desi programul de cumparare a locuintelor a demarat de aproape un an si jumatate, putini sunt cei care au reusit accesarea unui credit bancar in acest sens.

Promisiunea primarului in functie de a amenda articolul 10 al Legii 152/1998 are putine sanse sa devina realitate, mai ales ca acesta nu are drept de initiativa legislativa. De anul trecut si pana acum initiativa nu a ajuns nici macar sa fie depusa ca amendament de colegii parlamentari PDL ai primarului.

Pe de alta parte, liberalii din Sectorul 6, condusi de Rares Manescu, au si ei o propunere in legatura cu situatia chiriasilor ANL Brancusi. Acestia sustin o solutie care deja a fost propusa in alte orase. Astfel, liberalii spun ca locatarii ANL ar trebui sa plateasca o rata lunara care sa nu depaseasca 100 euro. Acesti bani, ajunsi la ANL, ar debloca programul constructiei de locuinte pentru tineri. Si ar rezolva si problema celor care acum locuiesc in apartamente ANL fara sa diminueze sansele generatiilor viitoare de tineri.

De asemenea, Rares Manescu, spune ca „Este nevoie rapida de o reevaluare a modului in care este administrat acest cartier, pentru ca cei de acolo ne semnaleaza tot felul de probleme.”