RARES MANESCU despre DOSARUL MINERIADEI: LIBERTATEA are miros de SANGE

Liderul liberal RARES MANESCU a postat pe blogul personal un editorial in care vorbeste despre cel mai fierbinte subiect din ultimele zile si anume redeschiderea DOSARULUI MINERIADEI. Intr-o maniera transanta si obiectiva, RARES MANESCU analizeaza evenimentele reprobabile si sangeroase petrecute in cele trei zile de iunie a anului 1990.

In numai cateva randuri, RARES MANESCU a reusit sa creioneze extrem de precis, cu subiect si predicat, inceputul, punctul culminant si deznodamantul logic a acestei veritabile pete negre din istoria contemporana a Romaniei, o continuare maligna a manipularii din decembrie 1989, care, la un sfert de veac distanta, trebuie curatata de cei in masura sa faca asta.

In continuare va prezentam, in varianta integrala, editorialul intitulat sugestiv: “LIBERTATEA are miros de SANGE”:

“Omul s-a nascut liber si este pretutindeni in lanturi, spunea Jean Jeacques Rousseau. Asadar, omul se naste liber dar nu prea stie ce sa faca cu libertatea. Ce s-a intamplat in Romania ultimului sfert de veac ilustreaza parca cum nu se poate mai bine gandul lui Rousseau, om care a influentat in mod dramatic constiinta sociala a ultimelor trei secole. Caci despre ce altceva este vorba in fenomenul Piata Universitatii, daca nu despre constiinta sociala?!

In Piata Universitatii s-a cerut in mod imperativ, lipsit de echivoc, desprinderea totala de un trecut sinistru, de cei 45 de ani in care elita intelectuala, politica si taraneasca din tara noastra a fost rasa de pe fata pamantului, ucisa si schingiuita in inchisori de bolsevismul kominternist. In Piata Universitatii au fost vocalizate idealurile unei generatii care nu a mai suportat puterziciunea unui sistem si minciuna unui regim  ale carui scopuri erau puterea cu orice pret si confiscarea libertatii oamenilor.

Uriasa manipulare din decembrie 1989, atunci cand peste 1200 de suflete nevinovate au fost ucise, nu putea ramane nesanctionata. „Teroristii” din decembrie 89 au iesit la iveala in iunie 90. Cei care au ramas cu mainile patate cu sange in decembrie 89, si le-au mai patat o data in iunie 90 avand pretextul „oranduirii de drept”. Oranduirea de drept justifica violentele impotriva populatiei civile? Daca-i ascultati pe unii epigoni ai actorilor principali de atunci, ati ramane cutremurati sa aflati ca da, interventia fortelor de represiune este justificata. Sunt doua intelepciuni populare vechi care se completeaza perfect una pe cealalta, ambele cu si despre adevar. Adevarul umbla cu capul spart, dar iese deasupra apelor precum untdelemnul. In ultimul sfert de veac adevarul a umblat cu capul spart prin tara noastra. De ce? Fiindca neputand fi cosmetizat, aidoma minciunii, adevarul este adeseori dureros, mai ales pentru cei care au incercat sa-l mistifice.

Este timpul adevarului! Este timpul decontarii crimelor odioase din decembrie 89 si din iunie 90. Libertatea se castiga cu sange si are miros de sange. Cel mai adesea, nevinovat. Pe cale de consecinta, cei care culeg fructul libertatii TREBUIE sa fie acei nevinovati care au platit cu sangele lor pretul libertatii.

Amin!”

Sursa foto: magazin istoric