RARES MANESCU: “Din 2012, am servit copiilor peste 892.000 de mese calde, livrate zilnic scolilor incluse in programul Scoala dupa Scoala”

In primul semestru al anului scolar 2015-2016, un numar de 148.080 de portii de hrana calda au ajuns la elevii care frecventeaza cursurile unitatilor de invatamant: 117, 142, 167, 169, 172, 193, 311 din SECTORUL 6.

Activitatile din programul „SCOALA DUPA SCOALA” se adreseaza scolarilor cu varste cuprinse intre 7 si 16 ani, lipsiti de supraveghere pe timpul zilei si se deruleaza in incinta unitatilor scolare. Activitatile proiectului sunt de supraveghere si indrumare in efectuarea temelor, recuperarea elevilor cu dificultati congnitive, emotionale sau tulburari de limbaj, activitati remediale, activitati de dezvoltare pentru elevii capabili de performante, activitati pe diferite domenii (arte, stiinte, sport, tehnologii), drumetii, excursii, vizionari de spectacole.

„De la debutul proiectului, din anul 2012, am servit copiilor peste 892.000 de mese calde, livrate zilnic scolilor incluse in program. Mancarea este gatita de bucatari profesionisti dupa retete sanatoase, aprobate de nutritionisti. Prin programe, ateliere si proiecte adaptate nevoilor celor mici, promovam alimentatia variata in randul copiilor si un stil de viata sanatos. In fiecare an, tot mai multe unitati de invatamant sunt incluse in acest program, astfel incat, in curand, proiectul <Scoala dupa scoala> sa fie accesibil tuturor elevilor din comunitatea SECTORULUI 6” , a precizat primarul RARES MANESCU.

Initiativa face parte din programul ”Scoala dupa scoala”, proiect initiat de primarul RARES MANESCU si implementat de PRIMARIA SECTORULUI 6, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 si Administratia Scolilor, care are ca scop sustinerea copilului, a familei din care face parte, precum si prevenirea abandonului scolar.

Inscrierea elevilor in program se face pe baza cererii scrise a parintilor sau a tutorilor legali ai copiilor, adresata unitatii de invatamant incluse in proiect.

Sursa foto: primarie6