RARES MANESCU: Indemnizatia de insotitor pentru persoanele cu handicap grav a fost majorata

PRIMARIA SECTORULUI 6, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) SECTOR 6, informeaza cetatenii ca indemnizatia de insotitor pentru persoanele cu handicap grav a fost majorata la 956 lei pentru luna decembrie 2015 si la 969 lei incepand cu luna ianuarie 2016.

Diferenta in bani aferenta acestor perioade va fi incasata automat in luna martie a anului curent.

“Acordam o atentie aparte persoanelor cu dizabilitati si celor care  se implica, zi de zi, in procesul de integrare a lor in comunitate. In acest sens, am dezvoltat programe sociale pentru imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu handicap si a apartinatorilor acestora. De pilda, ambulanta sociala ofera servicii specializate in regim de urgenta, adresate persoanelor ce se afla in situatii dificile si cazurilor speciale care necesita interventie imediata. In completarea programelor noastre, cresterea indemnizatiilor este un semn de normalitate, o sansa pentru o viata mai buna”, a declarat primarul RARES MANESCU.

Majorarile se aplica si in cazul prestatiilor sociale care au incetat in lunile decembrie 2015 si ianuarie 2016 din motive precum: transfer, deces, acordare grad de handicap inferior etc. Informatii suplimentare pot fi obtinute la de telefon 021.410.30.20, interior 343, sau la adresa de email prestatiisociale@dgaspc6.com.

Sursa foto: primarie6