RARES MANESCU, primarul liberal care nu a dat doi bani pe ORDONANTA lui DRAGNEA

Rares Manescu, primarul Sectorului 6 din Capitala, este unul dintre alesii locali care nu a vrut sa isi schimbe tabara politica indiferent de situatie. Ultima piatra de incercare pe care a trebuit sa o depaseasca edilul liberal a fost Ordonanta 55, potrivit careia alesii locali puteau sa schimbe tabara legal sub forma unei pomeni electorale marca PSD.

Planurile vicepremierului Liviu Dragnea, artizanul acestei mutari menite sa le asigure un virtual succes la alegerile prezidentiale celor de la putere, au fost date peste cap de o serie de primari liberali care nu au vrut nici in ruptul capului sa isi schimbe orientarea politica.

Rares Manescu este unul dintre primii liberali care a refuzat cu inversunare sa fie etichetat drept un traseist politic si a rezistat cu brio tuturor tentatiilor, dar mai ales presiunilor, venite din partea initiatorilor acestei ordonante de urgent controversata. Edilul Sectorului 6 nu a dat doi bani pe Ordonanta lui Dragnea si, iar rezultatul incapatanarii lui Rares Manescu s-a regasit si in rezultatele finale din turul II al alegerilor prezidentiale, candidatul ACL Klaus Iohannis castigand in Sectorul 6 cu un scor categoric, 58,86% dintre electori dandu-si girul celui care a devenit presedintele ales al Romaniei.

CITESTE SI: CEZAR PREDA, PDL: PSD tine la sertar Ordonanta migratiei alesilor locali de frica CCR 

Rares Manescu este un liberal cu state vechi in PNL, edilul de la Sectorul 6 fiind un un panelist pur-sange din tata in fiu, nascut si crescut in zona Capitalei pe care o reprezinta. Rares Manescu este fiul lui Virgil Manescu, unul dintre fruntasii liberali din perioada interbelica si de dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.

Rares Manescu si-a facut studiile primare si gimnaziale in cartierul Drumul Taberei, ulterior a obtinut o diploma de licenta in management financiar contabil si administrativ si in administratie publica, dupa care a absolvit si un master in „Administratie Publica si Integrare Europeana”. 

Potrivit CV-ului de pe site-ul Primariei Sectorului 6, Rares Manescu a obtinut si titlul de Doctor in Economie cu tema „Politici bugetare in dezvoltarea economica. Romania in perioada post-aderare”.

CITESTE SI: Care sunt cei mai LOIALI liberali. Primarii PNL care nu s-au lasat MOMITI de ORDONANTA 55 

Rares Manescu a intrat in PNL in anul 1990, activand in cadrul Filialei PNL a Sectorului 6, al carei presedinte a devenit incepand din anul 2001. Din 1990 a avut mai multe functii de conducere in cadrul PNL printre care Secretar General Zonal al partidului intre 1993 si 1994, Secretar General al Tineretului National Liberal intre 1994 si 1995, Vicepresedinte PNL Sector 6 intre 1997 si 2001, membru in Biroul National al Tineretului National Liberal intre 1998 si 2000. Din 2002 pana in prezent este membru in Comitetul de Coordonare al Municipiului Bucuresti. In martie 2009 a fost ales vicepresedinte al Partidului National Liberal. Totodata, in anul 2009, a fost seful campaniei Partidului National Liberal pentru alegerile europarlamentare. La alegerile locale din anul 2012, Rares Manescu s-a inscris in cursa electorala pentru obtinerea sefiei Primariei Sectorului 6, din partea USL, obtinand un succes clar in fata contracandidatului sau.  

Sursa foto: jurnalul.ro