RARES MANESCU, Primarul Sectorului 6: “SocialXChange este aproape de beneficiari si la inceput de an scolar”

Campania „Doneaza pentru educatie!”, derulata de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, are loc in perioada 1 – 15 septembrie 2015 in Sectorul 6 si isi propune sa stranga rechizite scolare: ghiozdane, caiete, creioane, stilouri, penare si resursele scolare necesare pentru cei peste 250 de copii ai beneficiarilor proiectului SocialXChange, oameni care muncesc in folosul comunitatii Sectorului 6, se arata intr-un comunicat.

Primaria Sectorului 6 poveste despre un tatic dornic de munca si cu o poveste tulburatoare care s-a hotarat sa apeleze la magazinul SocialXChange .

Casa in care locuia impreuna cu familia a luat foc si toata agoniseala de-o viata s-a facut scrum. Cei trei copii pe care ii are trebuie sa mearga la scoala si la gradinita. Dupa ce a prestat ore de munca ce au inclus sapat si curatenie, a strans suficiente puncte pentru a pleca spre casa cu haine, alimente, un pat si trei ghiozdane complet echipate pentru inceputul de an scolar.

Ingrijorate ca nu vor putea sa trimita copiii la scoala cu ghiozdane si rechizite, la SocialXChange au venit si 6 mamici care au muncit din greu pentru a putea asigura celor mici un inceput de scoala care sa-i motiveze sa aiba rezultate cat mai bune la invatatura.

Impreuna cu micii lor beneficiari, 11 ghiozdane complet echipate au plecat la scoala

La magazinul SocialXChange vin in medie, lunar, aproximativ 20 de clienti-beneficiari care presteaza munca in folosul comunitatii. Oamenii, dupa ce calca, spala rufe, geamuri, matura, sorteaza donatii, aranjeaza marfa pe rafturi, verificand termenele de valabilitate, pleaca acasa cu alimente si alte produse necesare traiului zilnic. In schimbul punctelor acumulate in urma muncii prestate, isi pot alege produse alimentare, igienico-sanitare, rechizite, jucarii etc.

CITESTE SI: Proiectul SOCIALXCHANGE, initiat de primarul RARES MANESCU, a primit recunoasterea europeana

Principiul pe care functioneaza SocialXChange este simplu si deja cunoscut de multi membrii ai comunitatii: oameni darnici doneaza diferite produse (obiecte,  alimente etc), iar cei  care nu-si permit sa achizitioneze bunuri de care au nevoie, vin sa munceasca pentru ele.

Atat donatia, cat si munca se transforma in puncte (nu in bani), iar cei care acumuleaza puncte au acces la produsele existente in incinta magazinului SocialXChange sau la serviciile pe care le putem oferi prin intermediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6  (salinoterapie, animatie, cursuri pentru copii de sah, informatica, dansuri etc).

Obiectivele proiectului urmaresc ameliorarea conditiilor de viata, reabilitarea persoanei asistata social in vederea minimizarii necesitatii accesarii de servicii sociale ce presupun cheltuieli bugetare pe termen lung, dar si implicarea tuturor membrilor comunitatii in combaterea marginalizarii sociale si a salvarii resurselor comunitatii.

CITESTE SI: RARES MANESCU, Primarul SECTORULUI 6, sustine proiectul european „Povesti digitale la Clubul Seniorilor”

 ”Eram convinsi ca oamenii nu sunt nepasatori la problemele celor din jur si ca foarte multi dintre ei tin la demnitatea lor. Iar convingerile noastre s-au adeverit. De la demararea proiectului, am avut ocazia sa vedem cum societatea se mobilizeaza si cum fiecare contribuie cu ce poate pentru ca toti sa avem ceva de castigat. Iata ca SocialXChange este aproape de beneficiari si la inceput de an scolar”, declara RARES SERBAN MANESCU, Primarul Sectorului 6.

Primaria Sectorului 6 invita persoanele fizice/juridice sa sprijine acesta initiativa, devenind clienti-donatori, pentru a stimula dezvoltarea resurselor umane si promovarea ocuparii fortei de munca care sa permita accesul beneficiarilor institutiei un nivel decent de viata.

Sursa foto primarie6