RARES MANESCU, PRIMARUL SECTORULUI 6, sprijina formarea profesionala din cadrul o’Scar – Scoala Comerciala Austriaca din Romania

La o luna de la demararea proiectului, RARES MANESCU reafirma sustinerea pentru initiativa Ambasadei Austriei – Sectia Comerciala, ce vizeaza formarea profesionala a tinerilor din Colegiul Economic  „Costin C. Kiritescu” prin o’Scar – Scoala Comerciala Austriaca din Romania.

Scoala Comerciala Austriaca din Romania este un proiect educational prin care elevii se pot forma ca profesionisti in meseria de comerciant – vanzator in domeniile alimentar si non-alimentar (incaltaminte, fashion, sport, mobilier si ingrijire personala).

CITESTE SI: RARES MANESCU A OBTINUT NOI FONDURI EUROPENE PENTRU REABILITAREA TERMICA DIN SECTORUL 6

PRIMARIA SECTORULUI 6, prin Administratia Scolilor, acorda tot suportul necesar proiectului Scoala Comerciala Austriaca din Romania. Suntem mandri ca acest proiect se desfasoara in SECTORUL 6, intr-o scoala cu rezultate foarte bune, care acum beneficiaza de noi oportunitati in dezvoltarea si calificarea elevilor.

Formarea profesionala este foarte importanta pentru dezvoltarea unei economii sanatoase, iar sistemul educational trebuie sa vina in intampinarea nevoilor companiilor private. Astfel, tot mai multi absolventi ai cursurilor, fie ele liceale, post-liceale sau universitare, isi vor imbunatati sansele de a fi angajati.

PRIMARIA SECTORULUI 6 sustine parteneriatele public-private, parteneriate care ofera beneficii tuturor partilor implicate, mai ales ca acest protocol de colaborare vizeaza o componenta esentiala – cea educationala”, a declarat PRIMARUL SECTORULUI 6, RARES MANESCU.

CITESTE SI: RARES MANESCU, PRIMARUL SECTORULUI 6: “SOCIALXCHANGE ESTE APROAPE DE BENEFICIARI SI LA INCEPUT DE AN SCOLAR”

Inscrierile in program au avut loc pe tot parcursul verii, in procedura de selectie fiind implicati reprezentantii companiilor partenere in proiect. Astfel, Billa, C&A, Deichmann, dm drogerie markt, Hervis, Humanic si Kika vor asigura pregatirea practica a tinerilor alaturi de cei mai buni profesionisti din retail.

Pentru a atrage atentia tinerilor si parintilor asupra necesitatii formarii profesionale si a unei educatii bazate pe o practica solida, Teo Trandafir si Dani Otil, vedete de televiziune, s-au implicat in campania de promovare si participa la workshop-uri in care explica beneficiile invatamantului profesional.

Mai multe detalii despre proiect se pot afla direct de la Colegiul Economic „Costin C. Kiritescu” (Str. Pestera Dambovicioara nr. 12, Sector 6), sau la www.kiritescu.ro.

Sursa foto: primarie6