RARES MANESCU saluta lansarea numarului de urgenta 113, pentru persoane cu dizabilitati, in SECTORUL 6

La  Scoala pentru deficienti de auz „Sfanta Maria”, din Aleea Istru nr. 6, a avut loc, joi, evenimentul de lansare a numarului 113 in SECTORUL 6. Numarul de urgenta 113 este dedicat persoanelor cu dizabilitati de auz sau vorbire.

La eveniment a participat generalul Danut Popescu, Seful Directiei Apel Unic 112 din cadrul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) si reprezentantii PRIMARIEI SECTORULUI 6. Reprezentantii STS au facut o prezentare a serviciului 113, precum si o demonstratie a procedurii specifice de inregistrare a apelurilor la acest numar.

CITESTE SI: EDILUL RARES MANESCU A ALOCAT FONDURI PENTRU APROAPE 700 DE BURSE SPECIALE IN SECTORUL 6

“Aceasta initiativa dedicata celor cu dizabilitati de auz sau vorbire constituie un pas extraordinar pentru a le crea acestora conditii de viata egale cu ceilalti membri ai comunitatii. Sistemul prezentat astazi elevilor Scolii “Sfanta Maria” de catre reprezentantii STS le-a demonstrat tinerilor cum pot sa ia legatura cu operatorii sistemului de urgente medicale. Este foarte important pentru ei sa invete de mici cum sa procedeze, asa incat sa fie pregatiti sa efectueze un apel de urgenta daca vreodata va fi cazul”, a declarat primarul RARES MANESCU.

STS precizeaza ca pentru a putea utiliza acest numar, este obligatorie inscrierea in baza de date a serviciului 112, potrivit informatiilor ce sunt publicate pe website-ul www.112.ro. Biroul de asistenta la inregistrare din regiunea Bucuresti-Ilfov se afla situat pe Strada Italiana nr. 3, Sector 2 (program marti – joi: 10.00 – 14.00).

STS atrage atentia ca apelarea abuziva a numarului unic pentru apeluri de urgenta 112 sau transmiterea de mesaje abuzive la numarul 113 constituie contraventie, faptele fiind sanctionate cu amenda de la 500 la 1.000 de lei.

Sursa foto: primarie6