RARES MANESCU si PRIMARIA SECTORULUI 6, recunoastere internationala gratie programului SOCIALXCHANGE

Aflata zilele acestea in localitatea Esch-Belval, Luxemburg, delegatia PRIMARIEI SECTORULUI 6, reprezentata de conducerea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului SECTOR 6 urmeaza sa primeasca recunoasterea europeana in administratia publica pentru initierea si implementarea proiectului SOCIALXCHANGE – magazin social, destinat categoriilor sociale defavorizate din comunitate.

Cea de-a VIII-a conferinta europeana a calitatii in administrate publica, intitulata “Intarirea capacitatii administratiei publice in prezent si provocarile viitoare. Administratia publica – parte a unei solutii“, are loc in perioada 01 – 02 octombrie 2015, sub egida Presedintiei luxemburgheze a Uniunii Europene, prin Ministerul Functiei Publice si Reformei Administrative, Reteaua Europeana a Administratiei Publice (EUPAN) si Institutul European de Administratie Publica (EIPA).

CITESTE SI: RARES MANESCU, PRIMARUL SECTORULUI 6: “SOCIALXCHANGE ESTE APROAPE DE BENEFICIARI SI LA INCEPUT DE AN SCOLAR”

”Suntem onorati ca proiectul SOCIALXCHENGE implementat de PRIMARIA SECTORULUI 6 primeste recunoasterea europeana. Principiul solidaritatii in comunitate, care este temelia magazinului SOCIALXCHANGE, face parte din valorile Uniunii Europene. Insa spiritul de intrajutorare a avut mult de suferit in Romania, dupa 50 de ani de comunism – o perioada de suspiciune reciproca si indiferenta fata de aproape. Ma bucura modul in care locuitorii SECTORULUI 6 si bucurestenii in general au primit aceasta initiativa, intelegand ca insasi comunitatea devine mai puternica daca fiecare contribuie cu ce poate, pentru ca toti sa avem ceva de castigat. Initiativa inovatoare a Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului SECTOR 6, precum si implicarea in acest proiect a cetatenilor, a companiilor si a organizatiilor neguvernamentale produc, in fiecare zi, rezultate remarcabile”, a declarat PRIMARUL SECTORULUI 6, RARES MANESCU.

O serie de idei novatoare, precum stimularea implicarii si responsabilitatii sociale, principiul echitatii si protectia mediului inconjurator, au facut din proiectul SOCIALXCHENGE initiat de primarul RARES MANESCU un model de buna practica in  domeniu. Proiectul a atras atentia specialistilor europeni, prin originalitate si contributia adusa la schimbarea mentalitatilor in Romania.

Magazinul directioneaza produse donate de cetateni sau firme catre persoanele defavorizate, in schimbul prestarii de activitati in folosul comunitatii, prin intermediul unui sistem inovator de puncte. De la inceputul anului, cand a fost dat in folosinta de catre primarul RARES MANESCU, magazinul a reusit sa stimuleze donatiile, firme private, ONG-uri sau institutii contribuind cu produse la ajutorarea beneficiarilor care au ales sa munceasca pentru a primi ceva in schimb.

La randul sau, Proiectul ”Transparenta si calitate in administratia publica prin social media”, demarat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici si sustinut de RARES MANESCU, PRIMARUL SECTORULUI 6, a fost selectionat ca model de buna practica in cadrul aceleiasi competitii, datorita modului de utilizare a mijloacelor digitale de comunicare si dialog cu cetatenii.

CITESTE SI: RARES MANESCU A OBTINUT NOI FONDURI EUROPENE PENTRU REABILITAREA TERMICA DIN SECTORUL 6

Urmand motto-ul institutiei, “Deschisi spre viitor”, administratia SECTORULUI 6 a fost recompensata cu premii de buna practica in domeniul utilizarii instrumentelor de comunicare on-line si de social media in relatia cu cetatenii.

Diplomele si trofele primite cu acest prilej atesta transparenta si gradul inalt de profesionalism atinse in dialogul initiat atat prin intermediul paginilor web, cat si al retelelor de socializare la nivelul SECTORULUI 6. Devenite in timp modele de succes ale unei strategii moderne de comunicare, relatiile cu cetatenii dezvoltate de PRIMARIA SECTORULUI 6 si de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului SECTOR 6 s-au concretizat intr-o medie de 70.000 vizitatori unici ai paginilor web www.primarie6.ro si www.asistentasociala6.ro, precum si peste 9.000 de utilizatori care urmaresc activitatea si noutat ile postate prin intermediul paginilor de Facebook.

Este demn de amintit ca cele doua proiecte sunt singurele care au fost selectionate sa reprezinte Romania in cadrul conferintei din Luxemburg, intr-o companie selecta din care nu lipsesc tari cu traditie in administratie precum Austria, Franta, Finlanda sau Norvegia. Dintr-un numar total de 33 de proiecte, doar 5 au ca domeniu de aplicabilitate asistenta sociala.

In ceea ce-l priveste, Proiectul SOCIALXCHENGE – magazin social a fost selectat la nivel european si de catre Institutul European al Administratiei Publice (EIPA) in cadrul Conferintei „Sectorul Public ca Partener pentru o Societate mai Buna” (”The Public Sector as Partner for a Better Society”), unde va primi, alaturi de alte 64 de proiecte, dintr-un numar de 266 de aplicatii eligibile inscrise, certificatul de model de buna practica  in cadrul Competitiei Premiilor Sectorului Public, care se va desfasura la Maastricht, la jumatatea lunii noiembrie.

Sursa text si foto: primarie6