RARES MANESCU: SOCIALXCHANGE – un punct de reper in SECTORUL 6

Doamna Maria, la cei 37 de ani, se afla intr-o situatie financiara precara, dar ajutorul si intelegerea pe care le-a gasit la magazinul SOCIALXCHANGE au facut-o sa nu-si piarda speranta. Azi a plecat cu 2 kg. de faina, 3 kg. de zahar, 3 litri de ulei, doua conserve, o punga de paste si cateva hainute pentru copilul care o asteapa acasa. A muncit trei ore in cadrul magazinului, la sortat si spalat haine, iar Mos Nicolae, anul acesta, va veni cu o prajitura de care se va bucura toata familia.

Cu toate ca in viata a intampinat numeroase dificultati, faptul ca poate pune ceva pe masa o face sa zambeasca. Cel mic este diagnosticat cu autism, o sentinta foarte grea mai ales in conditiile in care veniturile familiei sunt modeste, iar nevoia de medicamente, recuperarea si alimentatia celui mic necesita timp si mai ales bani.

Doamna Maria presteaza activitati in cadrul Magazinului SOCIALXCHANGE, iar pe baza punctelor acumulate alege in general produse alimentare, incercand astfel sa redirectioneze veniturile familiei catre nevoile copilului (alimente specifice, intrucat are o serie de restrictii, medicamente, petrecerea timpului liber si activitati de socializare ale acestuia).

CITESTE SI: SOCIALXCHANGE, PROIECTUL INITIAT DE PRIMARUL RARES MANESCU A FOST PREMIAT IN CADRUL COMPETITIEI ”SECTORUL PUBLIC CA PARTENER PENTRU O SOCIETATE MAI BUNA”

Donatiile oamenilor simpli intalnesc la SOCIALXCHANGE nevoia reala si punctuala a unor oameni care se afla la un moment dat intr-un impas financiar, dar care sunt dispusi sa-l depaseasca prin munca. Tot ce au nevoie este o sansa de a arata ca pot si vor sa-si imbunatateasca viata. Beneficiarii, in urma muncii prestate in cadrul proiectului SOCIALXCHANGE, pleaca spre casa, la familie, cu alimente sau alte produse de care au nevoie in momentul respectiv.

“Prin proiectul SOCIALXCHANGE, ne dorim sa  producem o schimbare majora in perceptia asupra administratiei publice. Acest proiect inglobeaza conceptul de responsabilitate sociala in activitatea autoritatilor publice si ii ajuta pe cetateni sa preia initiativa asupra vietii lor, mobilizandu-se totodata sa-si rezolve dificultatile financiare cu care se confrunta la un moment dat. Autoritatea locala a Sectorului 6 le este alaturi in aceste demersuri, respectand principiului european al solidaritatii in comunitate”, a declarat primarul RARES MANESCU.

Donatiile de care are nevoie magazinul SOCIALXCHANGE sunt: alimente neperisabile si in termen de valabilitate (faina, ulei, zahar, conserve, malai, paste fainoase, pasta de tomate etc.), dar si rechizite, produse igienico-sanitare (sapun, hartie igienica, sampon, detergent etc.) sau jucarii si alte accesorii pentru copii.

Donatorii au parte de diferite servicii pe care DGASPC SECTOR  6 le poate pune la dispozitia doritorilor (animatie petreceri pentru copii, spatiu pentru conferinte, ore de tenis, cursuri pentru copii, salinoterapie, terapie florala etc).

CITESTE SI: SOCIALXCHANGE, PROIECTUL INITIAT DE PRIMARUL RARES MANESCU, VA FI PREMIAT IN OLANDA

Pe aceasta cale, ne adresam tuturor: persoane fizice, companii, supermarketuri care doresc sa sustina coeziunea sociala printr-o mai eficienta gestionare a resurselor de care dispune comunitatea. Este cunoscut faptul ca magazinele mari detin produse alimentare sau nealimentare care nu sunt expirate, dar nu mai pot fi vandute din diverse motive (nu mai sunt agreate de clienti, se apropie de termenul-limita), fiind obligate sa le distruga prin diferite proceduri greoaie si costisitoare care dauneaza mediului inconjurator.

La SOCIALXCHANGE totul se recupereaza si se redistribuie, in vederea reabilitarii persoanelor in nevoie si inlaturarea ideii preconcepute conform careia cine este sarac trebuie sa primeasca, fara a munci.

Sursa foto: primarie6