Răspunsul dat de Bill Gates la întrebarea: când se va termina pandemia de coronavirus?

Bill Gates a fost întrebat, în cadrul unui interviu acordat jurnaliștilor de la Bloomberg, când crede că se termina pandemia de coronavirus. Miliardarul american a spus că acest lucru se va întâmpla, foarte probabil, la finalul anului 2021, însă în unele zone aceasta ar putea persista până în 2022.

Bill Gates este de părere că primele vaccinuri care vor apărea vor avea un efect temporar, oferind doar o imunitate pe termen scurt.  „Am fi norocoși să avem mare lucru înainte de sfârșitul anului. Dar apoi, în 2021, o serie de alte vaccinuri este foarte probabil să fie aprobate. Cu atât de multe companii care lucrează la asta, ne putem permite câteva eșecuri și să avem totuși ceva cu un cost redus și de durată lungă”, a declarat fondatorul Microsoft.

Bill Gates a explicat că finalul real al pandemiei de coronavirus va avea loc în urma răspândirii semnificative a virusului în rândul populației și a unui vaccin care să ne ofere imunitate de turmă. „Pentru țările bogate, asta înseamnă undeva în anul următor, în mod ideal în prima jumătate. Vom scăpa până la finalul anului 2021”, a conchis miliardarul.

Sursa foto: forbes