Rata de absorbtie a fondurilor europene nerambursabile pe Transporturi a crescut de la 16 la 30%

ramona_manescu-ministerul-transporturilor

Rata de absorbtie a fondurilor europene nerambursabile din cadrul Programului Operational Sectorial „Transport”, aferenta exercitiului financiar 2007-2013, a crescut de la 16%, cat era in luna august, la preluarea mandatului de ministru al Transporturilor de catre Ramona Manescu, la 30,8 %, in doar trei luni si jumatate, informeaza Ministerul Transporturilor intr-un comunicat de presa remis la redactie.

In acest interval a fost atrasa in cadrul POS-T suma de 596,8 mil. Euro, fata de 2007 – 2012, cand fondurile europene au insumat doar 295 mil. Euro.

“Cand am venit in fruntea acestui minister mi-am propus ca obiectiv principal cresterea absorbtiei fondurilor europene si incep deja sa se vada rezultatele. Am ajuns la 30,8 %, aproape dublu fata de cat era in momentul in care am preluat mandatul. si daca pastram acest ritm, sunt convinsa ca vom reusi sa atragem banii alocati in acest exercitiu financiar”, a declarat ministrul Transporturilor.

Cresterea absorbtiei din acest an se datoreaza masurilor de management luate la nivelul Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial „Transport” din cadrul Ministerului Transporturilor, dar si evolutiei lucrarilor la proiectele din domeniile naval si feroviar.

Termenul limita pana la care se pot absorbi fondurile europene nerambursabile aferente Programului Operational Sectorial „Transport” 2007-2013 este 31 decembrie 2015.