Rata somajului, in usoara scadere in luna februarie

Rata somajului dupa criteriile Biroului International al Muncii, in forma ajustata sezonier, a fost estimata in februarie la 7,2 la suta, in scadere cu 0,1 puncte procentuale fata de luna anterioara si la acelasi nivel inregistrat in februarie 2013, a anuntat marti Institutul National de Statistica.

Numarul somerilor (in varsta de 15-74 ani), estimat pentru luna februarie din anul curent este de 721 mii persoane, in scadere fata de luna precedenta (730 mii persoane) si in crestere fata de aceeasi luna din anul precedent (714 mii persoane).

Citeste si: Rata somajului, in crestere in ultimul trimestru al anului trecut

Pe sexe, rata somajului pentru barbati o depaseste cu 1,1 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile fiind de 7,7 la suta in cazul persoanelor de sex masculin si de 6,6 la suta in cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata somajului a fost estimata la 5,7 la suta pentru luna februarie (6,2 la suta in cazul barbatilor si 5,1 la suta in cel al femeilor).

Numarul somerilor in varsta de 25-74 ani reprezinta 73,6 la suta din numarul total al somerilor estimat pentru luna februarie.

Sursa foto: ziarulfaclia.ro