RATB: 70% din parcul auto are nevoie de reparatii

Aproape trei sferturi dintre mijloacele de transport in comun din Bucuresti au nevoie de reparatii, sustin soferii RATB.

Parcul auto al Regiei Autonome de Transport Bucuresti este format din peste 1.500 de autobuze, troleibuze si tramvaie, insa mai putin de 400 sunt sigure pentru calatori, informeaza Digi 24.

“Starea tehnica a vehiculelor, in momentul de fata, este deteriorata in proportie de 70 la suta din numarul total de vehicule”, afirma Alexandru Mihalache, lider de sindicat.

Citeste si: Metrorex ar putea renunta la cardurile contactless comune cu RATB

Mai mult, pentru ca autovehiculele sa functioneze, soferii sunt nevoiti sa cumpere piese de schimb din banii lor. Angajatii spun ca nu sunt obligati sa cumpere piesele, dar daca nu o fac, tot ei au de suferit. Reprezentantii RATB au spus ca nu au timp sa isi spuna punctul de vedere in legatura cu acest subiect, potrivit sursei citate.

Regia de transport public are datorii la stat de aproape 100 de milioane de euro si nu poate organiza licitatii sa cumpere piese pentru ca Fiscul i-a blocat conturile. Momentan, RATV primeste o subventie din partea Primariei Capitalei.

Sursa foto: tramclub.org