RATB, amendata cu 150.000 lei de ANPC pentru CONDITII de TRANSPORT IMPROPRII. REACTIA RATB. UPDATE

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a amendat RATB cu 150.000 lei pentru condiții de transport improprii.

UPDATE 17:47: Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) afirma ca va remedia in cel mai scurt timp problemele de igiena necorespunzatoare constatate de inspectorii pentru protectia consumatorilor in urma unui control efectuat vineri la sase depouri si autobaze ale acesteia.

“Regia Autonoma de Transport Bucuresti a luat la cunostinta de rezultatele controlului efectuat astazi, 17.07.2015, de catre comisari ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor Municipiului Bucuresti, la sase depouri si autobaze, si precizeaza ca in cel mai scurt timp problemele constatate vor fi remediate. Principalele neconformitati constatate se refera la igienizarea necorespunzatoare a unor mijloace de transport si, in acest sens, mentionam ca Regia a achizitionat materialele necesare realizarii starii de curatenie corespunzatoare”, mentioneaza RATB.

Regia precizeaza ca toate vehiculele puse in circulatie indeplinesc normele de siguranta in trafic si au reviziile tehnice la zi.

Stire initiala

 Printre probleme sesizate se numara pavimente patate, pline de grasimi si praf, sparturi ale placilor de melamina din interiorul vagonului in dreptul scaunelor etc.

Acestora li se adauga Si lipsa unui regulament de aplicare a normelor de igiena – lipsa aerului conditionat sau aer conditionat nefunctional, lipsa neoanelor pentru iluminat interior, geamuri murdare si pline de calcar, scrie Mediafax.

CITESTE SI: Fostul director RATB, VIOREL POPESCU, CONDAMNAT la 4 ani si 4 luni de INCHISOARE

Comisarii ANPC au demarat vineri un control tematic pentru verificarea conditiilor de transport public, verificand autobuze, troleibuze si tramvaie la plecarea in curse a acestora din sase depouri din Capitala.

CITESTE SI: Perchezitii intr-o autobaza RATB: Zeci de persoane sunt banuite ca au furat motorina pe care apoi o comercializau

Pe langa amenda, comisarii au dispus și oprirea temporara de a fi utilizate in transportul public a mijloacelor de transport care nu asigura conditiile de siguranta si igiena corespunzatoare pana la remedierea deficientelor. 

Sursa foto Evz