RATB: Cardurile ACTIV pot fi folosite la metrou pana VINERI, 2 MAI

Data limita pana la care TITLURILE TARIFARE (abonamente, bilete unice RATB – Metrorex) deja incarcate pe CARDURILE ACTIV, emise de Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), pot fi utilizate la Metrorex, este 2 mai 2014.

“Asa cum s-a convenit cu Metrorex, Regia Autonoma de Transport Bucuresti nu mai incarca pe CARDURILE ACTIV titlurile tarifare pentru Metrorex (abonamente, bilete unice RATB-Metrorex). Data limita pana la care TITLURILE TARIFARE deja incarcate pe cardurile Activ, emise de RATB, pot fi utilizate la Metrorex, este de 2 mai 2014. Dupa aceasta data, RATB va solutiona eventualele probleme legate de abonamentele Metrorex incarcate pe CARDURILE ACTIV, a caror valabilitate depaseste data de mentionata”, au precizat reprezentantii RATB pe 14 aprilie.

Citeste si: CAND VA FI RELUATA VANZAREA BILETELOR COMUNE RATB-METROREX

Consiliul de Administratie al Metrorex a decis, recent, incetarea contractului comercial cu RATB incepand cu data de 14 aprilie 2014.

Reprezentantii Metrorex precizau, in martie, ca motivele care au stat la baza acestei decizii au fost legate, in primul rand, de datoria RATB catre Metrorex provenita din vanzarea BILETELOR COMUNE, care era in acel moment de 21 milioane de lei, suma incasata si nerestituita de RATB, incepand cu luna martie 2013.

Metrorex preciza ca, lunar, acea datorie crestea cu doua milioane de lei din cauza refuzului RATB de a achita inclusiv facturile curente. De asemenea, RATB nu permitea vanzarea BILETELOR COMUNE de calatorie prin casieriile proprii ale Metrorex.

Citeste si: 1 MAI. RATB ORGANIZEAZA PLIMBARI GRATUITE CU AUTOBUZELE SUPRAETAJATE „BUCHAREST CITY TOUR”

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al RATB, Constantin Tobescu, declara, potrivit Agerpres, ca Regia Autonoma de Transport Bucuresti intentiona sa isi achite integral datoria catre Metrorex pentru a putea continua contractul privind integrarea tarifara, in conditiile in care, lunar, 25.000 de calatori utilizeaza CARDUL ACTIV.

Sursa foto: adevarul.ro