RATB cere CGMB majorarea tarifelor si gratuitate doar pentru pensionarii care au pana in 1 500 lei

Regia Autonoma de Transport Bucuresti a inaintat Consiliului General al Minicipiului Bucuresti o scrisoare prin care solicita aprobarea unei majorari a tarifelor pentru transportul in comun si acordarea gratuitatii numai pentru cei a caror pensie nu depaseste 1 500 de lei, informeaza Mediafax.

In scrisoare, RATB arata ca in 20 iulie ”a luat la cunostinta de masura ANAF referitoare la indisponibilizarea sumelor existente, precum si a celor viitoare provenite din incasari zilnice in conturile in lei si/sau valuta ale regiei, deschise la unitati bancare, pana la concurenta sumei de 84.868.460 de lei, reprezentand dobanzi si penalitati aferente TVA aflata in litigiu”.

CITESTE SI: Viceprimarul CORNEL PIEPTEA: RATB risca sa fie INGROPATA IN DATORII

Pentru asigurarea resurselor financiare necesare achitarii lunare a obligațiilor catre ANAF, regia cere Consiliului General sa aprobe proiectul de hotarare privind aprobarea politicii tarifare actualizate a regiei, a normelor privind desfasurarea transportului in comun in mijloacele de transport si a modului de sanctionare a abaterilor savarsite.

RATB mai cere CGMB aprobarea unui proiect de hotarare pentru acordarea de gratuitate la transportul cu mijloacele de transport ale RATB pensionarilor cu nivelul pensiei inferior unei limite, in anumite intervale orare, pe baza cardurilor de transport electronice, dar si a unui proiect privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2015.

Astfel, RATB cere creșterea tarifului pentru o calatorie de la 1,3 lei cat este in prezent la 2 lei și propune noi tarife și pentru abonamente:  un abonament lunar pe o linie – 45 de lei, pe doua linii – 55 de lei, un abonament general pe toate liniile urbane – 75 de lei, iar unul general urban plus expres, adica pe toate liniile urbane si expres – 180 lei.

Reprezentantii RATB mai mentionau ca, in Bucuresti, in conformitate cu Hotararea Consiliului General nr. 139/2006, se acorda gratuitati pentru pensionarii cu domiciliul stabil in Capitala.

CITESTE SI: RATB anunta ca transportul public NU va fi AFECTAT, dupa ce ANAF a instituit propriri pe conturile sale

“In privinta acestei gratuitati, pentru viitor, sunt in calcul mai multe variante, cum ar fi: sa se mentina gratuitatea, dar intr-o forma adaptata la fluxurile de calatori pe perioade caracteristice ale zilei, de exemplu acordarea gratuitatii pentru pensionari in intervalul orar 9.00 – 15.00, cand cererea de transport din partea persoanelor active, aflate in campul muncii, incepe sa scada. De asemenea, ar fi de luat in calcul si acordarea unor carduri de calatorie pentru pensionari, prin care sa oferim un anumit numar de calatorii gratuite, in intervalul orar convenit”, preciza atunci sursa citata.

Sursa foto b1