RATB vrea sa MAJOREZE PRETUL BILETELOR, in ciuda conditiilor precare oferite CALATORULUI

Din septembrie, calatoriile cu autobuzul si tramvaiul in Bucuresti s-ar putea SCUMPI. Regia de Transport Public (RATB) a cerut o majorare a tarifelor cu aproape 40%, in ciuda faptului ca a fost sanctionata de PROTECTIA CONSUMATORULUI pentru ca punea viata pasagerilor in pericol, informeaza Realitatea TV.

Reamintim ca ANAF a blocat conturile regiei din cauza DATORIILOR URIASE acumulate la bugetul de stat. Se pare ca regia ar dori sa acopere gaurile financiare aparute din cauza proastei administrari din banii calatorilor.

CITESTE SI: RATB ANUNTA CA TRANSPORTUL PUBLIC NU VA FI AFECTAT, DUPA CE ANAF A INSTITUIT PROPRIRI PE CONTURILE SALE

Conditiile de transport public in Bucuresti se deterioreaza de la o zi la alta. Calatorii asteapta tot mai mult in statii, iar cand tramvaiul sau autobuzul soseste in sfarsit, in interior aerul este sufocant. Revoltator este ca in unele mijloace de transport pare ca nu s-a mai facut curat de mai multi ani. Rugina, praf, cu asta trebuie sa se confrunte bucurestenii de fiecare data cand se urca intr-un mijloc de transport in comun. In plus, multe dintre mijloacele de transport din Bucuresti sunt vechi de zeci de ani, pun in pericol viata calatorilor, iar ANPC a amendat RATB pt acest lucru.

Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor a sanctionat RATB cu 150.000 de lei dupa ce a descoperit ca autobuzele, troleibuzele si tramvaiele nu mai fusesera igienizate de cateva luni. Iar o parte dintre acestea nu au mai fost lasate sa iasa pe traseu fiindca puneau viata calatorilor in pericol. Dupa o luna, conditiile de transport sunt aceleasi, in schimb RATB vrea sa MAJOREZE TARIFELE.

CITESTE SI: RATB CERE CGMB MAJORAREA TARIFELOR SI GRATUITATE DOAR PENTRU PENSIONARII CARE AU PANA IN 1 500 LEI

Pretul unei calatorii ar urma sa creasca de la un leu si 30 de bani pana la aproximativ 2 lei, din luna septembrie. Iar tariful pentru ABONAMENTUL LUNAR pe toate liniile ar ajunge la 70 de lei, de la 50 de lei. Pentru aplicarea noilor preturi nu mai e nevoie decat de acceptul consilierilor generali din cadrul Primariei Capitalei. Deocamdata, cei mai multi spun in fata camerelor TV ca nu vor fi de acord cu majorarea tarifelor.

Din pacate, problema RATB este pasata de la consiliul general la primarul capitalei si invers. Iar directorii care s-au perindat la conducerea regiei nu au fost capabili sa vina cu un plan concret de redresare a institutiei. Astfel, datoriile RATB catre bugetul de stat au ajuns la aproape 300 de milioane de lei, iar ANAF a pus poprire pe conturi.

Sursa foto: b1