RAYMOND LOEWY, design-uri de succes: Sticla Coca-Cola, autobuzul Greyhound sau pachetul de tigari Lucky Strike. VIDEO

RAYMOND LOEWY

RAYMOND LOEWY, celebru designer industrial francez, este autorul mai multor designuri care i-au asigurat celebritatea. Sticla Coca-Cola, autobuzul Greyhound, pachetul de tigari Lucky Strike sau interioarele unor rachete folosite de NASA, sunt doar cateva dintre produsele de succes ale lui RAYMOND LOEWY.

RAYMOND LOEWY este creatorul unor modele comerciale de automobile de familie. LOEWY  a avut clienti importanti precum Gestetner, Westinghouse, Hupmobile, Sears-Roebuck si Studebaker. In 1939, a creat design-ul celei mai populare masini a companiei Studebaker, Champion.

Cele mai faimoase creatii ale lui RAYMOND LOEWY sunt sticla “zvelta” de Coca-Cola, autobuzul Greyhound, pachetul de tigari Lucky Strike, interioarele unor rachete folosite de NASA si logo-urile companiilor Exxon, Greyhound, Nabisco si Shell.

RAYMOND LOEWY s-a nascut in Franta in 1893, in familia unui jurnalist de origine austriaca. RAYMOND LOEWY a intrat la Universitatea din Paris la varsta de numai 12 ani, unde a studiat Ingineria Electrica. Trei ani mai tarziu, in 1908, RAYMOND LOEWY a conceput o replica la scara redusa a unui avion, propulsata de o banda elastica, care a castigat mai multe competitii de profil. Inca adolescent, RAYMOND LOEWY a brevetat design-ul si a vandut modelul de avion in Franta si Anglia.

RAYMOND LOEWY a murit in 1986 la varsta de 92 de ani. 

Vezi mai jos galerie foto-video.