RAYMOND LOEWY, omagiat astazi de Google, a avut o cariera fulminanta in domeniul designul auto. FOTO

RAYMOND LOEWY, parintele designului industrial, este omagiat, astazi, de motorul de cautare Google, printr-un logo reprezentativ care infatiseaza o locomotiva. Francezul RAYMOND LOEWY este celebrat la 120 de ani de la nasterea sa.

RAYMOND LOEWY s-a nascut in Franta in 1893, tatal sau fiind jurnalist de origine austriaca, iar mama sa fiind originara din Paris. RAYMOND LOEWY a fost mezinul familiei, avand doi frati mai mari.

RAYMOND LOEWY a intrat in istorie pentru faptul ca a revolutionat designul industrial.  Ajuns in SUA in anul 1919 cu numai 50 de dolari in buzunar, RAYMOND LOEWY a reusit sa apara dupa 30 de ani pe coperta prestigioasei reviste TIME.

RAYMOND LOEWY si-a inceput cariera in SUA ca fashion illustrator, insa ulterior si-a extins activitatea in domeniul design-ului industrial, obtinand clienti mari precum Gestetner, Westinghouse, Hupmobile, Sears-Roebuck si Studebaker. in 1939, a creat design-ul celei mai populare masini a companiei Studebaker, Champion.

RAYMOND LOEWY a aparut in 1949 pe coperta revistei Time, iar in 1953 ajunsese sa aiba o firma cu 200 de angajati, un venit anual de peste 3 milioane de dolari si sedii in Londra, Paris, Sao Paolo, Los Angeles si Chicago.

Dupa o cariera de succes in domeniul design-ului auto, RAYMOND LOEWY s-a retras din activitate in 1980, la varsta de 87 de ani, intorcandu-se in Franta. A murit in locuinta sa din Monte Carlo, in anul 1986.