RAZBOI CIVIL IN UCRAINA: Patru MORTI si doi raniti in orasul estic Kramatorsk

Cel putin patru persoane au murit si alte doua au fost ranite, marti, cand trupele ucrainene au patruns in forta intr-un aerodrom militar din orasul estic Kramatorsk, a anuntat un purtator de cuvant al militiilor locale de auto-aparare, citat de agentia Ria Novosti.

“Sunt patru morti si doi raniti la aerodrom. Sunt toti dintre membrii nostri”, a spus acesta potrivit sursei citate de ziare.com. Nu a fost inregistrate victme din partea trupelor guvernamentale.

In urma luptelor aerodromul a fost reocupat de partea ucraineana.

Totodata, incidentele violente de la aerodrom au fost confirmate si de Maxim Sevcenko, seful grupului de monitorizare a drepturilor omului din Ucraina, care se afla sub coordonarea Consiliului Prezidential pentru Societatea Civila si Drepturile Omului.

Citeste si: UCRAINA IN PRAG DE RAZBOI: 11 PERSOANE AU FOST UCISE IN ORASUL KRAMATORSK

“Am contactat activisti pentru drepturi civile, activisti pentru drepturile omului, din Kramatorsk. Acestia spun ca aerodromul militar al orasului a trecut sub controlul fortelor ucrainene si exista victime. S-a deschis focul in Kramatorsk”, a spus oficialul

Desi aeroportul a fost recastigat, orasul Kramatorsk este in continuare sub controlul fortelor de auto-aparare locale. Oamenii spun ca sunt gata sa se lupte cu fortele ucrainene pentru a le impiedica intrarea in oras.

Un consilier al ministrului ucrainean de Interne, Stanislav Recinski, a declarat ca patrule inarmate, formate din localnici voluntari, s-au creat in 19 regiuni ucrainene, cu scopul de a inabusi “luptele inter-regionale”, si vor actiona alaturi de politie. Ministerul ii inarmeaza cu arme automate pe doritorii care dovedesc ca nu au condamnari si trec o examinare medicala.

Citeste si: DMITRI MEDVEDEV: UCRAINA SE AFLA IN PRAGUL RAZBOIULUI CIVIL

Totodata, presedintele interimar al Ucrainei, Oleksand Turcinov, a anuntat, marti dimineata, inceperea unei operatiuni militare ample in nordul regiunii Donetk, acolo unde au loc prorusii au ocupat mai multe cladiri. “Va avea loc in etape, intr-o maniera responsabila si echilibrata. Principalul scop este protejarea oamenilor”, a spus Turcinov in Parlament.

Operatiunea antiterorista a guvernului ucrainean in Donetk a inceput marti, la ora 04:00 dimineata.
Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, l-a acuzat pe presedintele rus Vladimir Putin ca “a ordonat si a platit pentru un nou val de revolte separatiste in estul tarii”.

Sursa foto: NEWSCOM.UA