RAZBOI FASIA GAZA: Imaginea unui baietel palestinian de 6 ani a devenit SIMBOLUL conflictului. FOTO

RAZBOI FASIA GAZA. Fotografia unui BAIETEL PALESTINIAN care vrea sa fie jurnalist pentru a relata ce se intampla in FASIA GAZA a devenit un SIMBOL al conflictului din regiune.

Un BAIETEL PALESTINIAN despre care se crede ca are varsta de 6 ani a fost fotografiat de un jurnalist suedez dupa ce ”s-a deghizat” pentru a relata evenimentele din Fasia Gaza, scrie dailymail.co.uk. Copilul purta o ”vesta antiglont” realizata dintr-o punga pentru gunoi si casca unui ziarist.

”Eu sunt jurnalist. Relatez despre ceea ce se intampla aici, aceasta este vesta mea antiglont”, a spus baietelul.

CITESTE SI: FASIA GAZA: ARMATA ISRAELIANA a MOBILIZAT inca 16.000 de REZERVISTI 

Reporterul JOHAN MATTHIAS SOMARSTROM a postat fotografia pe Twitter, aceasta fiind redistribuita de peste 5.500 de ori in cateva ore. ”BAIETEL din #Gaza care pretinde ca este jurnalist, cu vesta lui antiglont facuta in casa, a trebuit sa ii imprumut casca mea”, a scris reporterul pe Twitter.

”Pentru un moment a fost extrem de mandru. Prietenii lui radeau fericiti si dansau in jurul lui. S-a rusinat putin, asa ca i-am facut poza”, a declarat jurnalistul. Imaginea a devenit una dintre cele mai distribuite fotografii din Fasia Gaza, de la inceputul conflictului.

CITESTE SI: FASIA GAZA: “APA MURDARA”, arma folosita de ISRAEL impotriva palestinienilor 

Bilantul victimelor a depasit 1.450 de morti in randul palestinienilor omorati in Fasia Gaza de la inceputul ofensivei israeliene, pe 8 iulie.

16 palestinieni au fost ucisi, miercuri, intr-un atac cu obuze care a vizat un centru pentru refugiati organizat intr-o scoala administrata de ONU din FASIA GAZA. Uniunea Europeana a condamnat, joi, atacul care a vizat aceasta scoala, cerand o ancheta imediata pentru identificarea autorilor acestui act “inacceptabil”.

Sursa foto: twitter