RAZBOI IN GAZA: Israel arunca vina pe Hamas in atacul SCOLII ONU!

Israelul sustine ca armata sa nu este implicata in ATACUL cu RACHETE care a vizat un adapost organizat intr-o SCOALA din Fasia Gaza administrata de ONU si da vina pe militanti Hamas. UE a cerut o ancheta rapida in acest caz.

“Nu s-a stabilit cu exactitate daca RACHETELE au fost trase de Israel sau de Hamas”, a declarat Mark Regev, purtatorul de cuvant al Guvernului israelian, informeaza BBC.

Citeste si: 15 PALESTINIENI UCISI DUPA UN ATAC ASUPRA UNEI SCOLI DIN FASIA GAZA

Natiunile Unite au declansat o ancheta in acest caz, prioritatea fiind a stabili daca RACHETELE utilizate in ATAC sunt israeliene sau palestiniene.

Uniunea Europeana a cerut vineri o”‘ANCHETA RAPIDA” privind tirul de obuz israelian lansat joi impotriva unei SCOLI ONU.

“Cerem o ANCHETA INTERNATIONALA imediata si completa privind acest incident”, a declarat Maja Kocijancic, purtator de cuvant al sefului diplomatiei UE, potrivit AFP.

UE insista, de asemenea, asupra necesitatii de a realiza “coridoare umanitare” pentru a permite civililor care doresc acest lucru sa se refugieze din calea luptelor.

Citeste si: RAZBOI IN GAZA. OXFAM: IN CURAND, PALESTINIENII VOR RAMANE FARA APA POTABILA!

“Suntem extrem de preocupati de escaladarea violentelor in Fasia Gaza”, unde bilantul ofensivei israeliene depaseste 820 de MORTI, intre care peste 190 de COPII, a afirmat, de asemenea, purtatorul de cuvant.

Cel putin 15 persoane au fost UCISE si multe altele ranite joi in urma bombardarii de catre fortele israeliene a unei SCOLI A ONU care adapostea refugiati palestinieni in nordul Fasiei Gaza, a declarat joi un purtator de al Ministerului Sanatatii din Gaza, Ashraf al-Qidra.

Sursa foto: kvinnonet.org