RAZBOI IN GAZA: ISRAELUL a inceput OFENSIVA TERESTRA

Premierul ISRAELIAN BENJAMIN NETANYAHU a ordonat Armatei sa inceapa o OFENSIVA TERESTRA in GAZA, potrivit unei declaratii oficiale a Guvernului din Israel.

“Prim-ministrul si ministrul Apararii au ordonat IDF (Israel Defense Forces – Fortele de aparare a Israelului – n. red.) sa inceapa o ofensiva terestra in aceasta noapte pentru a lovit tunelurile terorii din GAZA SPRE ISRAEL”, se arata in declaratia citata de ABC News, preluata de ziare.com. Ordinul premierului israelian vine la zece zile de la declansarea confruntarilor, timp in care s-au inregistrat 237 de morti.

Citeste si: FASIA GAZA: ARMISTITIU “UMANITAR” de cinci ore la solicitarea ONU 

Alimentarea cu electricitate a fost intrerupta in zona dinspre Israel si mai multi martori citati de Reuters au relatat ca au inceput bombardamente sustinute de-a lungul granitei cu GAZA.

Citeste si: FASIA GAZA: Patru copii PALESTINIENI, UCISI pe o plaja. Numarul VICTIMELOR, in crestere! 

ARMATA ISRAELIANA a anuntat ca va “inceta activitatea operationala” timp de cinci ore, incepand cu ora locala 10:00, joi, pentru a permite palestinienilor din Gaza sa faca rost de cele necesare. Va raspunde insa “ferm si decisiv” daca militantii Hamas lanseaza atacuri impotriva Israelului in aceasta perioada.

De cealalta parte, purtatorul de cuvant al Hamas, Sami Abu Zuhri, a anuntat ca “factiunile militante au acceptat oferta ONU pentru calm pe campul de lupta timp de cinci ore incepand cu 10:00 pana la 15:00 joi, din motive umanitare”.