RAZBOI IN GAZA: Israelul accepta prelungirea cu patru ore a ARMISTITIULUI

ISRAELUL a acceptat prelungirea cu patru ore a ARMISTITIULUI UMANITAR in FASIA GAZA intrat in vigoare sambata dimineata si care expira la ora locala 20,00 (17,00 GMT), a indicat televiziunea israeliana, citata de AFP.

“Cabinetul de securitate a acceptat prelungirea cu patru ore a REGIMULUI DE INCETARE A FOCULUI pana sambata, la miezul noptii (21,00 GMT)”, a precizat televiziunea.

Citeste si: ISRAEL SI HAMAS, ARMISTITIU UMANITAR TIMP DE 12 ORE IN FASIA GAZA

Comunitatea internationala a lansat anterior un apel la prelungirea ARMISTITIULUI dintre ISRAEL si miscarea palestiniana HAMAS care controleaza FASIA GAZA.

Anterior, ISRAELUL a declarat ca intentioneaza sa riposteze “in cazul in care teroristii vor incerca sa exploateze aceasta perioada pentru a ataca militari sau a trage in directia unor civili israelieni”.

“In cursul ARMISTITIULUI, activitatile operationale pentru localizarea si neutralizarea tunelurilor din FASIA GAZA vor continua”, a avertizat ARMATA ISRAELIANA.

Potrivit serviciilor locale de salvare, 866 de PALESTINIENI au fost UCISI si 5.742 RANITI, majoritatea civili, din 8 iulie, atunci cand ARMATA ISRAELIANA a lansat o operatiune militara, initial aeriana, ulterior terestra, in FASIA GAZA.

Citeste si: PALESTINIENII DIN FASIA GAZA, AJUTATI CU 26 DE MILIOANE DE DOLARI DE ARABIA SAUDITA

De partea israeliana, 35 de militari au murit in lupte, in timp ce trei civili au fost UCISI de rachete lansate dinspre FASIA GAZA.

Sursa foto: jurnalul.ro