RAZBOI in GAZA: Localitatile israeliene din vecinatate se afla sub STARE de ALERTA

Localitatile israeliene situate in apropierea FASIEI GAZA au fost plasate in STARE de ALERTA luni dimineata, iar locuitorilor li s-a cerut sa nu iasa din case, a anuntat postul de radio militar.

Postul de radio a afirmat ca din cauza cenzurii, nu poate oferi detalii. Aceasta procedura de ALERTA este folosita mai ales in cazurile de tentativa de infiltrare a palestinienilor din FASIA GAZA in teritoriul israelian.

CITESTE SI: ONU cere incetarea focului in Fasia Gaza

In GAZA, Brigazile Ezzedine al-Qassam, ARIPA ARMATA a miscarii islamiste HAMAS, a afirmat intr-un comunicat ca a condus o OPERATIUNE “in spatele liniilor inamice”, adica pe teritoriul israelian, la nord de FASIA GAZA, si o masina de teren militara israeliana fiind distrusa.

Comunicatul a adaugat ca luptele continua. Acesta nu a precizat locul exact al operatiunii comandoului HAMAS, care controleaza FASIA GAZA. Brigazile Ezzedine al-Qassam au afirmat ca acest atac a fost desfasurat ca represalii fata de “MASACRUL de la Shajaya”, o periferie a GAZA, unde cel putin 72 de palestinieni au fost ucisi duminica in bombardamentele israeliene.

CITESTE SI: RAZBOI IN GAZA: Cel putin 9 palestinieni, dintre care 7 copii, UCISI intr-un raid israelian

Aripa armata a HAMAS a revendicat sambata o infiltrare printr-un tunel in Israel in apropiere de partea centrala a FASIEI GAZA, soldata cu moartea a doi militari israelieni.

Sursa foto: realitatea.net