RAZBOI IN GAZA: Lupte intre Israel si Hamas la granita dintre teritorii

Trupele ISRAELIENE au intrat sambata in confruntari directe cu combatantii miscarii islamiste HAMAS la granita dintre Israel si Fasia Gaza, a anuntat ministrul israelian al securitatii, Yitzhak Aharonovich, citat de agentiile internationale de presa.

La randul ei, gruparea HAMAS sustine ca a efectuat o operatiune “in spatele liniilor inamice”, adica pe teritoriul ISRAELULUI, informatie neconfirmata de statul evreu.

Citeste si: RAZBOI IN GAZA: ISRAELUL A INCEPUT OFENSIVA TERESTRA

De pe data de 8 iulie aviatia militara ISRAELIANA a efectuat zilnic raiduri aeriene asupra Fasiei Gaza, teritoriu controlat de miscarea HAMAS, iar joi seara a fost initiata faza terestra a operatiunii. Obiectivul guvernului condus de premierul Benjamin Netanyahu este anihilarea capacitatii militare a acestei grupari islamiste si neutralizarea retelei sale tuneluri subterane pe care le-ar putea folosi aceasta pentru a se infiltra pe teritoriul ISRAELIAN.

In aceste 12 zile de campanie militara cel putin 324 de palestinieni au fost ucisi si 2.280 raniti, majoritatea victimelor fiind civili. De partea israeliana s-au confirmat doi morti in randul civililor in urma atacurilor miscarii HAMAS, iar un soldat ar fi fost ucis sambata de un proiectil antitanc lansat gresit de trupele ISRAELIENE.

FASIA GAZA: ARMISTITIU “UMANITAR” DE CINCI ORE LA SOLICITAREA ONU

Sursa foto: dailymail.co.uk