RAZBOI IN GAZA. Oxfam: In curand, palestinienii vor ramane fara APA POTABILA!

Plecarea a mii de palestinieni din casele lor de la inceputul OFENSIVEI ISRAELIENE impotriva Gaza risca sa antreneze o penurie de APA POTABILA si hrana, potrivit organizatiei neguvernamentale britanice Oxfam.

Peste 120.000 de persoane, in special “femei si copii” si-au parasit propriile locuinte de la inceputul ofensivei israeliene, dar nu pot scapa de violente deoarece “frontierele cu Israelul si Egiptul raman inchise”, a declarat Oxfam intr-un comunicat publicat miercuri.

Citeste si: RAZBOI IN GAZA: LOCALITATILE ISRAELIENE DIN VECINATATE SE AFLA SUB STARE DE ALERTA

“Spitalele si resursele de APA sunt la flux continuu si nevoile cresc de la zi la zi. Oamenii fug ingroziti”, a precizat Nishant Pandey, responsabil Oxfam in Israel si in teritoriile ocupate palestiniene.

Reteaua de epurare a fost AVARIATA “si doar jumatate din statiile de epurare functioneaza in Gaza”, adauga comunicatul, perturband aprovizionarea cu APA a “peste un milion de persoane”.

O mare parte a regiunii dens populate care se intinde pe malul Marii Mediterane nu dispune de electricitate decat patru ore pe zi, subliniaza Oxfam.

In pofida atacurilor aeriene, asociatia umanitara a reusit totusi sa aprovizioneze cu APA, cu ajutorul camioanelor, “19.000 de persoane refugiate in scoli, intr-o moschee, o biserica si intr-un spital din Al Shifa”, potrivit comunicatului.

Peste 66 de palestinieni au fost UCISI miercuri, in a 16-a zi a ofensivei militare israeliene in Fasia Gaza, ridicand la 714 numarul total al VICTIMELOR palestiniene, dintre care majoritatea sunt civili, potrivit serviciilor de interventie locale, citate de AFP.

Citeste si: SUA SUSPENDA, PENTRU O ZI, TOATE ZBORURILE AVIOANELOR DE PASAGERI SPRE ISRAEL

In cealalta tabara, 34 de israelieni AU MURIT de la declansarea conflictului in 8 iulie: 32 de soldati UCISI in majoritate in luptele din Gaza si doi civili MORTI in urma caderii in Israel a unor obuze trase din Gaza, potrivit armatei.

Sursa foto: realitatea.net