RAZBOI IN YEMEN: 28 de civili UCISI in raiduri asupra SANAA

Cel putin 28 de civili au fost ucisi luni in explozii uriase urmate dupa doua raiduri ale coalitiei conduse de Arabia Saudita contra unui depozit de rachete la Sanaa, in a 27-a zi de conflict in Yemen, potrivit unui nou bilant anuntat de un membru al serviciilor medicale, informeaza AFP.

Trei angajati ai postului de televiziune Al-Yaman Al-Youm, inclusiv un jurnalist, se numara printre persoanele decedate, a precizat aceasta sursa, in timp ce bilantul este in crestere avand in vedere numarul mare de raniti grav.

CITESTE SI: RAZBOI IN YEMEN: Alti zece CETATENI ROMANI si un membru de familie au fost EVACUATI duminica

Peste 300 de persoane au fost ranite in aceste explozii descrise de localnici ca cele mai violente in capitala de la inceputul loviturilor aeriene lansate pentru a-i opri pe rebelii siiti si aliatii lor sa controleze intregul Yemen.

Baza lovita se afla la Fajj Attan, un deal cu vedere la sud de Sanaa. O duzina de case vecine au fost distruse si o benzinarie a luat foc, au declarat martori.

CITESTE SI: RAZBOI in YEMEN: BILANTUL MORTILOR si RANITILOR a crescut considerabil

“Aceste bombardamente au avut loc fara avertisment prealabil, in incalcarea directa a dreptului umanitar international”, a deplans ONG-ul Actiune contra foametei (ACF), ale carui birouri au fost avariate.