RAZBOI IN YEMEN: Al-Qaida a CUCERIT cartierul general al ARMATEI si isi EXTINDE controlul asupra Moukalla

Combatanti ai Al-Qaida au luat, vineri, cu asalt cartierul general al armatei la Moukalla, in sud-estul Yemenului, extinzandu-si controlul asupra orasului, cu exceptia aeroportului si taberelor armatei, potrivit unor surse militare, securitare si civile, informeaza Agerpres, care citeaza AFP.

Insurgenti ai Al-Qaida din Peninsula Arabica (AQPA), intrati in oras, loc central al provinciei Hadramout, “au cucerit in dupa-amiaza zilei de vineri cartierul general al celei de-a 2-a regiuni militare, fara (a intampina) rezistenta”, a precizat responsabilul militar.

Comandamentul celei de-a 2-a regiuni, generalul Mohsen Nasser Mouthanna, si soldatii sai s-au retras din cartierul lor general, pentru a se refugia spre taberele militare de langa aeroport“, singurele locuri care se sustrag controlului Al-Qaida, a adaugat aceasta.

CITESTE SI: RAZBOI in YEMEN: SAUDITII au inceput sa parasuteze arme pentru cei care lupta contra rebelilor

Ciocniri limitate au precedat luarea cu asalt a cartierului general, a declarat si o sursa securitara, potrivit careia combatanti islamisti au cucerit si un tanc de asalt si doua blindate ce erau desfasurate la intrare in sit.

Cu putin timp inainte de aceasta, extremisti islamisti au reusit sa cucereasca portul din oras, de asemenea fara a intampina rezistenta, potrivit aceleiasi surse.

Spre sfarsitul zilei, sustinatorii lor defilau, la bordul unor vehicule si arborand AQPA, in acest oras cu peste 200.000 de locuitori, au relatat martori.

CITESTE SI: RAZBOI in YEMEN: ONU a transmis BILANTUL OFICIAL al MORTILOR 

Cuprinsa de panica, populatia a inceput sa fuga, familii intregi, pentru a-si gasi refugiul in locuri mai sigure in afara orasului, potrivit locuitorilor.