RAZBOI in YEMEN: BILANTUL MORTILOR si RANITILOR a crescut considerabil

RAZBOI in YEMEN. Cel putin 540 de persoane au fost ucise si 1.700 ranite in Yemen incepand din 19 martie, a anuntat marti, la Geneva, un purtator de cuvant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), relateaza AFP.

RAZBOI in YEMEN. Acest bilant dateaza din 6 aprilie, a declarat purtatorul de cuvant Christian Lindmeier, in cursul unei conferinte de presa. La randul sau, un purtator de cuvant al UNICEF, Christophe Boulierac, a indicat ca ‘cel putin 74 de copii au fost ucisi si 44 raniti dupa 26 martie’ in Yemen, dar organizatia considera ca ‘numarul copiilor ucisi este mult mai mare’.

CITESTE SI: RAZBOI IN YEMEN: Al-Qaida a CUCERIT cartierul general al ARMATEI si isi EXTINDE controlul asupra Moukalla 

RAZBOI in YEMEN. UNICEF estimeaza la 1 milion numarul de copii din Yemen care nu pot sa mearga la scoala. ‘Copiii ar trebui sa primeasca o protectie imediata’, a subliniat Boulierac. Peste 100.000 de persoane au fost stramutate din cauza violentelor ce afecteaza Yemenul, mentioneaza UNICEF.

RAZBOI in YEMEN. Cel putin 18 persoane au fost ucise in timpul confruntarilor din cursul noptii de luni spre marti in sudul Yemenului, in special la Aden, intre fortele loiale presedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi si rebelii siiti houthi, potrivit unei surse militare yemenite.

CITESTE SI: RAZBOI in YEMEN: SAUDITII au inceput sa parasuteze arme pentru cei care lupta contra rebelilor 

RAZBOI in YEMEN. Campania de atacuri aeriene lansata la 26 martie de Arabia Saudita si aliatii sai arabi a incetinit avansul combatantilor siiti houthi, fideli fostului presedinte Ali Abdallah Saleh si sprijiniti de Iran, care au cucerit o mare parte a Yemenului, inclusiv capitala Sanaa.

Sursa foto: bbc.co.uk