RAZBOI IN YEMEN: Coalitia condusa de Arabia Saudita a RELUAT raidurile aeriene impotriva REBELILOR SIITI

 Coalitia condusa de Arabia Saudita a reluat raidurile aeriene, luni, impotriva rebelilor șiiti din Yemen, dupa ce armistitiul umanitar de cinci zile a expirat duminica, relateaza DPA, citata de Mediafax.

Raidurile au vizat rebelii houthi din al-Awlaban si al-Arish, in sudul provinciei Aden, a anuntat Al Jazeera, citand oficiali sauditi.

Duminica, trimisul ONU in Yemen, Ismail Ould Cheikh Ahmed, a cerut ca armistitiul sa fie extins cu cinci zile, acesta avand termenul pana duminica. incetarea focului a avut ca scop facilitarea distribuirii ajutorului umanitar civililor, insa partile se acuza reciproc de incalcarea lui.

CITESTE SI: ARABIA SAUDITA pregateste INVAZIA TERESTRA in YEMEN

“Cerem incetarea violentei si deblocarea asistentei umanitare in Yemen”, a declarat un diplomat din Mauritania la o conferinta pe tema Yemenului care a inceput duminica la Riyad.

Aproximativ 400 de politicieni si lideri tribali din Yemen participa la o conferinta de trei zile.

CITESTE SI: RAZBOI IN YEMEN: 28 de civili UCISI in raiduri asupra SANAA

Rebelii siiti sustinuti de Iran, care controleaza zone extinse din Yemen, au refuzat participarea la intalnire, despre care spun ca are ca scop al carui scop reinstaurerea presedintelui recunoscut international Abd Rabu Mansour Hadi, pe care miscarea siita l-a fortat sa fuga din tara.

Sursa foto www.mediafax.ro