RAZBOI in YEMEN: SAUDITII au inceput sa parasuteze arme pentru cei care lupta contra rebelilor

RAZBOI IN YEMEN. Avioanele coalitiei arabe conduse de ARABIA SAUDITA, care desfasoara raiduri impotriva rebelilor houthi in YEMEN, au inceput vineri sa parasuteze arme, munitii, dispozitive de comunicatii si medicamente militiilor loiale presedintelui legitim al Yemenului, Abd Rabbo Mansour Hadi, relateaza agentiile DPA si EFE citand martori de la fata locului.

RAZBOI IN YEMEN. In pofida atacurilor aeriene, rebelii houthi si-au continuat inaintarea, reusind sa patrunda in orasul-port Aden, unde au ocupat palatul prezidential, pe care au fost fost nevoiti totusi sa-l abandoneze vineri dimineata in urma raidurilor aviatiei si s-au repliat intr-unul din cartierele cucerite.

CITESTE SI: RAZBOI in YEMEN: ONU a transmis BILANTUL OFICIAL al MORTILOR 

RAZBOI IN YEMEN. Primele transporturi de arme au fost parasutate de coalitia araba tot la Aden, unde trupele presedintelui Hadi — refugiat in Arabia Saudita — continua se se confrunte cu rebelii siiti houthi, fideli fostului presedinte Ali Abdallah Saleh si sprijiniti de Iran. Rebelii houthi au cucerit o mare parte din teritoriul yemenit, inclusiv capitala Sanaa, pe care au ocupat-o in luna septembrie.

CITESTE SI: RAZBOI IN YEMEN: REBELII SIITI houthi au PATRUNS in PALATUL PREZIDENTIAL din ADEN 

RAZBOI IN YEMEN. O eventuala cucerire si a orasului strategic Aden ar fi o lovitura serioasa data coalitiei sunnite conduse de AARABIA SAUDITA, care a decis la sfarsitul lunii trecute sa intervina militar cu raiduri aeriene pentru a impiedica rebelii houthi sa preia controlul intregului YEMEN.

Sursa foto: bbc.co.uk