RAZBOI UCRAINA: Armata a anuntat ca 15 soldati au MURIT in ultimele 24 de ore

Cincisprezece soldati ucraineni au fost ucisi in conflictul din est in ultimele 24 de ore, a anuntat marti purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, Andrei Lisenko.

“Cincisprezece militari au fost ucisi si alti 49 raniti in 24 de ore”, a afirmat Lisenko in cursul unei conferinte de presa.

Lupte intense se desfasoara in sud-estul regiunii Donetk, in apropiere de localitatile Komsomolske, Vasilivka si Rozdolne, “unde se observa combatanti rebeli si trupe ale armatei ruse”, a informat serviciul de presa al operatiunii militare ucrainene.

CITESTE SI: Rebelii din Ucraina vor un “STATUT SPECIAL”

Kievul si occidentalii acuza de o saptamana Rusia ca a trimis trupe in estul Ucrainei, peste 1.000 de soldati conform NATO, 1.600 potrivit Kievului, ceea ce Moscova dezminte.

Lisenko a anuntat luni ca trupele ucrainene s-au retras de pe aeroportul din Lugansk, bastion al separatistilor prorusi din estul tarii, dupa ce au fost tinta tirurilor de artilerie ale “armatei ruse”.

CITESTE SI: UCRAINA: Intre 10.000 si 15.000 de soldati rusi au ajuns in tara vecina in ultimele doua luni 

Anterior, ministrul ucrainean al Apararii, Valeri Gheletei, afirmase ca trupele rusesti sunt prezente la Donetk si Lugansk, capitalele regionale ale estului Ucrainei.

Sursa foto: newscom.ua