RAZBOI UCRAINA: Armata a preluat controlul unui oras de langa Donetk

ARMATA UCRAINEANA a anuntat miercuri ca a preluat CONTROLUL de la SEPARATISTI asupra orasului Avdiivka, situat la aproximativ zece kilometri nord de DONETK, si ca a fost ATACATA, din nou, din RUSIA.

Militari loialisti s-au angajat in confruntari armate si la Ilovaisk, la aproximativ 20 de kilometri est de DONETK, a precizat Statul Major al operatiunilor ucrainene in est, intr-un comunicat.

Dupa ce au preluat controlul asupra BASTIONULUI REBEL de la SLAVIANSK, la inceputul lui iulie, fortele ucrainene castiga teren treptat si se apropie de marile orase din regiune in care s-au regrupat SEPARATISTII, si anume DONETK si LUGANSK.

CITESTE SI: UCRAINA: Armata a utilizat RACHETE cu raza scurta de actiune impotriva REBELILOR 

Ele si-au intensificat in ultimele zile eforturile atat in zona dintre cele doua orase, cat si in apropiere de frontiera cu RUSIA, acuzata de catre Kiev si Occident ca alimenteaza REBELIUNEA cu armament si combatanti.

Statul Major, care a precizat ca TRUPELE UCRAINENE nu au inregistrat nicio pierdere in noaptea de marti spre miercuri, a anuntat ca acestea au fost vizate de mai multe atacuri, in special marti seara, cand au fost efectuate tiruri de pe teritoriul rusesc asupra unui punct de trecere a frontierei, la Dovjanski.

CITESTE SI: RAZBOI UCRAINA: 17 civili, intra care si 3 COPII, au fost UCISI in timpul luptelor de langa Donetk

TRUPELE UCRAINENE au fost vizate miercuri dimineata de un ATAC cu sapte tancuri, sustinute de vehicule care au traversat frontiera din Rusia, in apropiere de satul Dibrivka, la nord-est de DONETK, potrivit aceleiasi surse. La Lugansk, un civil a fost omorat in confruntari armate in ultimele 24 de ore, au anuntat miercuri dimineata autoritatile locale.

Sursa foto: newscom.ua