RAZBOI UCRAINA: Cel putin 87 de soldati au fost UCISI in batalia de la ILOVAISK

Cel putin 87 de soldati ucraineni au fost ucisi in batalia de la Ilovaisk, unde au ramas incercuiti de peste o saptamana, a anuntat miercuri un responsabil militar regional, citat de agentia de presa Interfax Ucraina, preluata de AFP.

“In cursul ultimelor doua zile, corpurile a 87 de persoane moarte in apropiere de Ilovaisk au ajuns la morga, majoritatea apartinand batalioanelor de voluntari”, a declarat Mihailo Logvinov, un responsabil militar al regiunii Zaporijjia, vecina cu cea a Donetskului.

CITESTE SI: ARSENI IATENIUK: UCRAINA va incepe construirea unui zid la granita cu RUSIA

Situata la 20 km de fieful rebel Donetsk, localitatea Ilovaisk a fost asediata timp de peste o saptamana de rebelii pro-rusi, fara a primi intariri, fapt ce a starnit emotie la Kiev, unde cateva sute de persoane au manifestat saptamana trecuta in fata presedintiei pentru a trimite intariri.

CITESTE SI: VLADIMIR PUTIN a propus un PLAN de PACE in sapte puncte 

Presedintele Parlamentului, Olexandr Turcinov, a vorbit in aceasta saptamana de “un mare numar de morti” in aceasta batalie, dar pana in prezent nu fusese furnizata nicio cifra oficiala asupra numarului de soldati ucaineni ucisi.

Sursa foto: newscom.ua