RAZBUNAREA lui PONTA! GUVERNUL a taiat o SUMA URIASA din BUGETUL DNA

felix tataru, audieri noi, dosar gala bute, stefan lungu, sediul dna, procurori anticoruptie

INCREDIBIL dar ADEVARAT! Guvernul a finalizat PROIECTUL de BUGET pentru 2015, Executivul hotarand sa taie aproape o treime din BUGETUL Directiei Nationale Anticoruptie (DNA)

Cu siguranta, acesta este raspunsul GUVERNULUI fata de ARESTARILE si CONDAMNARILE pe banda rulanta a BARONILOR LOCALI, in special a celor de la PSD, din ultima perioada. Astfel, Guvernul lui VICTOR PONTA ii loveste pe procurorii anticoruptie pe unde poate, de aceasta data hotarandu-se sa-i lase fara bani. 

Este foarte probabil ca, la auzul acestei vesti, VICTOR PONTA sa primeasca telefoane de felicitare din partea BARONILOR “obiditi” ale caror dosare nu au fost inca instrumentate de procurorii LAUREI CODRUTA KOVESI!

“In urma publicarii, pe pagina de internet a Ministerului Finantelor Publice, a proiectului LEGII BUGETULUI  de stat pe anul 2015, conducerea Directiei Nationale Anticoruptie (D.N.A) a constatat urmatoarele:

CITESTE SI: E GATA! BUGETUL pentru 2015: PROIECTUL de BUGET a fost FINALIZAT de GUVERN 

1.In anexele la proiectul de lege sus mentionat nu se regaseşte fila distincta de buget pentru DNA, aşa cum prevede art. 4 alin 4 din OUG nr 43/2002 privind DNA, ci doar o fila centralizatoare pentru intregul Minister Public, fara a se identifica fondurile alocate DNA pe anul 2015.

2.Din analiza filei centralizatoare pentru intregul Minister Public se constata ca valoarea bugetului este cu 31,94 % mai mica decat executia bugetara pe 2014. In plus, intre diminuarile bugetare pe anul 2015 se regasesc si o serie de cheltuieli absolut necesare bunei functionari a Ministerului Public (inclusiv pentru expertize judiciare, carburanti, materiale si servicii cu caracter functional).

3.Subliniem ca, luand in considerare fondurile minime necesare bunei functionari a activitatii in anul 2015, conducerea D.N.A. a solicitat initial un buget de aproximativ 25 de milioane euro (echivalent in lei), in comparatie cu un buget de 20 milioane de euro aferent anului 2014. Solicitarea initiala, formulata in cursul lunii iulie 2014, a fost reiterata ministrului Justitiei, respectiv ministrului delegat pentru Buget la data de 29.08.2014, respectiv 3.12.2014, solicitandu-se ca, in plus, la intocmirea Legii bugetului de stat, sa aiba in vedere, atat valorile cerute, cat si mentinerea, in fila distincta, a bugetului DNA, conform prevederilor legale in vigoare.

CITESTE SI: Salariul minim pe 2015 va fi majorat in doua transe in 2015. Hotararea, adoptata in sedinta de Guvern 

4.Aducem in atentia opiniei publice ca, raportat la valoarea bugetului solicitat de D.N.A., de 25 milioane euro, institutia a indisponibilizat bunuri si bani in cadrul cauzelor penale instrumentate, de aproximativ 300 milioane euro in anul 2013, iar pana la 30 noiembrie 2014, a indisponibilizat aproximativ 200 de milioane euro”, se arata in comunicatul remis joi de Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Conform sondajelor de opinie, DIRECTIA NATIONALA ANTICORUPTIE (DNA) este institutia care a cunoscut cea mai mare crestere in ochii ROMANILOR in ultimii ani!

“Am facut cateva vizite la Ministerul Finantelor in timpul carora am solicitat ca BUGETUL DNA pentru 2015 sa fie macar la nivelul celui de anul acesta, insa se pare ca rugamintile noastre au fost INUTILE. Avem in lucru cateva dosare extrem de complexe si absenta fondurilor necesare va ingreuna misiunea noastra”, a declarat LAURA CODRUTA KOVESI, procurorul-sef al DNA, intr-o interventie telefonica la postul B1 TV.

La randul sau, DARIUS VALCOV, ministrul delegat pentru BUGET, a declarat pentru acelasi post de televiziune sa este vorba “de o simpla neintelegere”.

Sursa foto: realitatea.net