RAZII ale politistilor locali, in PIETELE din Sectorul 1

Agentii Politiei Locale vor intensifica verificarile la comerciantii din Sectorul 1, in special la cei care vand carne de porc, brazi si materiale pirotehnice.

Incepand de joi, 17 decembrie 2015, Politia Locala Sector 1 organizeaza ample actiuni de control a producatorilor particulari si a magazinelor agroalimentare din pietele: 1 Mai, Haralambie Botescu (fosta Matache), Domenii, 16 Februarie, Dorobanti etc. si din zonele adiacente acestora.

Oamenii legii vor controla certificatele de producator ale comercianţilor, certificatele de constatator (de conformitate) privind calitatea produselor, certificatul de sanatate al vanzatorului, preturile expuse spre comercializare si cantarele folosite sunt controlate de catre agentii locali. In cazul in care vor fi constatate nereguli, vor fi aplicate pe loc sanctiuni contraventionale, iar dupa caz, produsele vor fi confiscate.

Echipajele Politiei Locale vor identifica şi comerciantii ambulanti care isi desfasoara activitatea in alte locuri decat cele autorizate sau fara autorizatie in acest sens si vor depista persoanele care ofera spre vanzare bunuri a caror provenienta nu o pot dovedi. Vor fi controlate punctual locurile in care exista date sau suspiciuni privind nereguli referitoare la comercializarea produselor si va fi asigurat climatul de ordine si siguranta publica in pietele din sector si in vecinatatea acestora.

Primaria Sectorului 1 face un apel catre bucuresteni sa sprijine administratia locala in stoparea comertului neautorizat. “Facem un apel la cetateni sa nu achizitioneze produse decat de la comercianti autorizati si numai din locuri special amenajate in acest scop. Atragem atentia ca achizitionarea de produse de la prima persoana intalnita in cale, pe trotuar sau in diverse intersectii, inseamna atat risc major pentru sanatatea cumparatorului, cat si perpetuarea unor practici nelegale. Numai impreuna, administratie locala si cetateni, putem stopa practicarea comertului ilicit pe domeniul public al Sectorului 1”, a mai declarat Viceprimarul Sectorului 1, Vasile Motoc.

Bucuresteni pot sa semnaleze atat neregulile, cat si prezenta comerciantilor ambulanti la numarul de telefon al Politiei Locale Sector 1 021/9540, apelabil 24 de ore din 24.

 Sursa foto: b365