RAZVAN BURLEANU sustine ca NU a cerut bani de la MTS

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), RAZVAN BURLEANU, sustine, intr-un comunicat remis presei, ca nu a solicitat fonduri de la Ministerul Tineretului si Sportului, desi, luni, intr-o conferinta de presa, reprezentantii institutiei au anuntat ca federatia de fotbal va primi aproximativ un milion de euro in 2015.

“Am spus de la bun inceput: vom atrage toate fondurile si finantarile pe care Federatia Romana de Fotbal le poate accesa. E mai mult decat o promisiune facuta membrilor afiliati si iubitorilor fotbalului, pentru mine e o obligatie care tine de managementul performant. Asta pentru ca nu exista bani de care dezvoltarea fotbalului romanesc sa se poata lipsi. Insa, cel putin pana acum, am decis sa nu solicitam finantare de la Ministerul Tineretului si Sportului. Totodata, in dezvoltarea centrelor regionale de excelenta am decis sa ne bazam exclusiv pe sprijinul autoritatilor locale si investitii din mediul privat, fara o implicare financiara din partea statului”, a mentionat Burleanu.

Citeste si: FRF va primi in 2015 FINANTARE de la MTS pentru loturile de COPII si JUNIORI

Secretarul de stat in MTS, CARMEN TOCALA, a declarant in replica, luni, ca FRF a formulat doua solicitari de finantare de la bugetul de stat, care au fost inregistrate in luna noiembrie.

“Solicitarile de finantare sunt inregistrate in luna noiembrie. Acum, daca le sustin sau nu, nu stiu, pentru ca din noiembrie nu am mai vorbit cu dansii. Dar atunci s-au inregistrat toate solicitarile. Poate ca au vrut in 2014 si s-au razgandit, dar in orice caz in noiembrie a fost inregistrata solicitarea si eu am fost chiar si am discutat cu dansii la federatie. Domnul Chivorchian este semnatar, sigur isi aminteste, am vorbit in nenumarate randuri cu dansul. Au fost doua solicitari. Deci in masura in care au nevoie, noi avem toata deschiderea sa-i finantam. Daca vor sau nu vor asta nu stiu”, a declarat Tocala, citata de Mediafax.

Citeste si: MTS: ORA de FOTBAL din scoli va fi OPTIONALA

FRF va primi o alocatie financiara de aproximativ un milion de euro de la MTS pentru pregatirea loturilor de copii si juniori in 2015, fiind pentru prima oara cand federatia de fotbal a solicitat fonduri de la bugetul de stat, a declarat, luni, CARMEN TOCALA, la finalul conferintei de presa in cadrul careia a fost prezentat Raportul de Activitate al MTS pe anul 2014.